Niestety, ale spodziewałem się takiej sytuacji. Już teraz w rozkładzie istnieje jeden pociąg z Ostrowa Wielkopolskiego do Wschowy i z powrotem. Czyli od przyszłego rozkładu, powiedzmy, podobny kurs będą obsługiwały "Koleje Wielkopolskie". A pozostałe kursy "Przewozy Regionalne", ale chyba autobusami. I to nie szynowymi a drogowymi.
Mam nadzieję, że tak nie będzie. Ale pożyjemy, zobaczymy.
Będzie tak jak na Jarocin-LEszno, gdzie KKZ kursuje do Gostynia, dalej pociąg.
To samo stanie się na innych popularnych, międzywojeódzkich osobówkach-Regio Poznań-Inowrocław/Bydgoszcz/Toruń będzie kończyć bieg w Gnieźnie lub Mogilnie, a pociągi do Łodzi w Kaliszu.
Tylko jest jeden szczegół Gostyń - Jarocin jest nikła frekwencja o Głogów - Leszno tego nie można powiedzieć a w szczególności od Czerwca kiedy to ta linia generuje najwieksze potoki pasażerów!!!
Martwie sie czy do Głogowa dojedzie a co dopiero do Zielonej Góry, ale zainteresowałem znajomych z Głogowskich medii i zobaczymy jak to sie potoczy dalej. A propo mogą mieć jedną przewage tragiczny stan torowiska w strone Głogowa.
dyżurny, obyś się nie ździwił, nie znasz chyba sytuacji tam panującej.
Nadal m.in. pociągi nie wróciły na Mędzyrzecz-Rzepin to co dopiero z ZG do Wschowy.
BTW: połączenie Leszno-ZG obsługiwane było swego czasu SU45+Bdhpumn ale także przez wielkopolski SA132.
Emillex, tak, tak, pamiętam ten ZG-Leszno. A co do szynobusów, to myślałem że Międzyrzecz - Rzepin nie jeździ z powodu remontu na Zbąszynek - Gorzów. Poza tym przyszły jakieś szynobusy, na JG już nie jeżdżą.. Czyżby tak się psują? Bywam często w tamtych stronach, ale jeszcze ani razu nie miałem sytuacji żeby pociąg nie przyjechał, albo kkz jechało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum