A ja jadę w sobotę tak jak pisałam: o 14:40 z Krakowa i o 19:13 z Bohumina do Katowic.
Ale mam pytanie - jak wygląda sprawa biletów? Czy bez problemu kupię od razu w kasie z Kraka do Bohumina i z Bohumina do Katowic (osobówki)? A może uda się na jednym bilecie? Musiałabym mieć korony przy sobie?
_________________ Póki co tańczmy w rytmie karmanioli
Nim mały Jarek obwoła się Cesarzem!
Nie kupuj z Krakowa do Bohumina międzynarodowego!
Kup w ofercie "SĄSIEDZI" - kod oferty 19 do Zebrzydowic Gr, ew. Zebrzydowic oraz od Chałupki Gr do Katowic.
Za korony kup w Czechach Zebrzydowice (Gr), ew. Petrovice u Karvine - Bohumin Gr - kosztuje 33 Korony.
No to chyba nie będę ryzykować - kupię do granicy w kasie, a potem u konduktora w pociągu. Z powrotem z Bohumina do Chałupek tak samo (może da się na jednym bilecie) - pewnie z 50 koron to wyjdzie.
Cóż, w tym Bohuminie będę tylko chwilkę, nie pozwiedzam sobie, ale trasę godnie pożegnam :]
Dzięki, loker!
_________________ Póki co tańczmy w rytmie karmanioli
Nim mały Jarek obwoła się Cesarzem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum