Witajcie,
czy jest szansa, żeby w razie opóźnienia pociągu TLK, poczekał na niego EC? Wg rozkładu mam na przesiadkę 5 minut (Dęblin - Wawa Wschodnia TLK), (Wschodnia - Poznań (EC) ale boję się wybierać to połączenie, bo nigdy nie wiadomo czy TLK się nie opóźni,a ostatnio niestety się opóźniał.
W związku z tym, czy EC poczeka na TLK? Czy nie ma takiej możliwości?
A czy na prawdę musisz być w Poznaniu przed 13:00? Jeżeli nie robi Ci to różnicy to o 8:47 masz bezpośredniego dawnego Gałka do Poznania, to jest najpewniejsze połączenie.
Co do skomunikowania - ono jest, jeżeli zgłosisz konduktorowi że na Wschodniej przesiadka na EC w stronę Poznania to bez problemu Ci przytrzymają na Wschodniej.
Proszę o przeniesienie tych postów do tematu "pytania dot. pociągów dalekobieżnych"
Wiem, że o 8:47 mam bezpośredni, kilka razy nim jeździłem ale akurat w tym wypadku zależy mi na czasie. rozklad-pkp.pl swoją drogą nie pokazał mi innego połączenia: 7:02 z Dęblina pospieszny z Kiev odjeżdża, to chyba rozwiąże ten mój problem.
Ale dobrze wiedzieć, że w razie czego wyższa "klasa" pociągu czeka na "niższą".
Dzięki za odpowiedzi, faktycznie nie będę ryzykował, tak jak napisałem, mam inny fajny pospieszny, który nie pokazał mi się przy wyszukiwaniu na rozklad-pkp.pl
W czechach jest kilka pociągów, co mają adnotację: "pociąg nie czeka na żadne inne pociągi". Kobieta mogła wiedzieć, że dzwonią, ale nie wiedziała który to kościół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum