Postanowiłem założyć nowy temat, przydatny na zblizające się urlopy.
Proszę o dopisywanie dworców, gdzie można przechowywać bagaż z rozróżnieniem na tradycyjne przechowalnie, skrytki bagażowe itp.
komuś może udało się ostatnio skorzystać ze skrytki bagażowej na dworcu tymczasowym we Wrocławiu? co tam jestem to wszystkie skrytki są zajęte i mają jakąś kosmiczną karę. Jedyną alternatywą w tym momencie jest wtedy prywatna przechowalnia bagażu na której ostatnio za parę godzin depozytu zapłaciłem 50zł...
jak ostatnio byłem na stacji Szczecin Główny, to bagaż można było zostawić na poczekalni w jakimś sklepiku (nie pamiętam co tam się sprzedaje) po lewej stronie od wejścia. Widziałem też chyba skrytki bagażowe.
1.Złodziej wkłada reklamówkę do skrytki, bierze kluczyk i dorabia sobie drugi (5-10 zł) , wraca po reklamówke , zostawia orginalny kluczyk . 2.Podczas nasilonego ruchu na dworcu obserwuje "swoją " skrytke i gdy trafia do niej odpowiednio wyglądający bagaż to jego właścicielem szybko robi sieę ktoś inny.
Nie wiem czy jest tak jak piszesz, ale wielokrotnie korzystałem ze skrytek na dworcu głównym we Wrocławiu (jeszcze przed remontem) i na dworcu głównym w Krakowie. Przechowywałem różne wartościowe przedmioty choćby laptop, czy lustrzanka, czy kamera, nigdy nic mi nie zginęło. Myślę, że tych kluczyków (a nie są to zwykłe kluczyki tylko specjalnie coś w deseń kluczyka samochodowego) nie ta się tak łatwo podrobić np u dorabiacza kluczy. Prędzej ten zadzwonił by na policję jakby miał takiego delikwenta chętnego na dorobienie kluczyka.
_________________ Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Oby dzwonili . Ja raz tylko korzystałem z dobroci takiej skrzynki. Na dworcu w Gdańsku Głównym. Piękna sprawa móc połazić calusieńki dzień bez wielkiego bagażu za 9zł.
Fakt, że jak złodziej jest porządny to sam sobie skopiuje klucz, może mieć sprzęt, bo są i tacy spece. Niestety, ale mam nadzieję, że to porządne iu unikatowe klucze. Ba, najlepiej, żeby miały coś na wzór immobilizera .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum