mk1992 chyba troche przesadzasz z tym plastikami niektóre osoby je bardzo lubią bo są czyste zawsze nie mąja roztoczy które mogą mieć siedzenia z materiału np. popatrz na siedzienia materiałowe w tramwajach czasami są tak obrzydle że aż strach usiąść.
Nie cierpie plastików . Może do 30 minut jeszcze się da wysiedzieć , ale dłużej to masakra jest . A jeszcze w zimie jak grzeją to się człowiek klei do siedzenia , nie powiem czym .....
dużo, około 5-6 Indiańców jest postawionych w Katowicach...
niestety nie wiem jakich numerów..
dlaczego są one wycofane z ruchu...?
tak blisko mają do napraw rewizyjnych czy chodzi tylko o barwę...?
Wagony ze stacji Bielsko Biała Główna stojące przy peronie 1A nie mają ważnej rewizji (przedziałowce - sztuk 18) natomiast te stojące na grupie postojowej w Bielsku w części mają rewizję (wagony Bmnopux), a w części nie mają - patrz przedziałowce.
Podobnie jest w Raciborzu, duża ilość wagonów pojechała z Zawodzia i z Raciborza do Poznania gdzie wagony zostały przypisane do tamtejszego zakładu i obsługują ruch regionalny.
widze że powoli zaczynają kursować Katowickie EN57 z czołem jak ED72 po rewizji jest już 1931,1932,1933, 1943 bo ponad rok tych jednostek nie widziałem. Trochę szkoda tego pomarańczo-czerwonego malowania bardzo je lubiłem. Co do tych EN57 to mogli w nich dać chociaż skajowe siedzienia- wedłu mnie są wygodniesze od tych Spotowych i tkaninowych.
Exsimus, fakt, ostatnio na wagonowym Poznan-Łódz widziałem i wpisałem wagon ze st. Bielsko Biała - Vmax 160km/h, piekna jedynka A9nou.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Jedna z dwóch jedynek z Bielska Białej, która mogła śmigać 160 km/h. Często kursowało w pociągu "Bathory" Warszawa - Budapeszt jako wagony bezpośrednie Warszawa - Bielsko B.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
A czy ktoś posiada zdjęcie EN57 w malowaniu brązowo-granatowym? Ale zna numer owej jednostki, która to malowanie posiadała. Pamiętam ową jednostkę w takim malowaniu w latach '90.
_________________ 2010-2013 na razie 100 178km
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 15-05-2011, 20:48
Na pewno brązowo - granatowe? Przejrzyj tę stronę: CLICK, co prawda nie ma tam zdjęć, ale są wszystkie schematy malowań EZT-ów, w jakich można było je zobaczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum