_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Zimą to wariactwo, puszczać loka, który nie może ogrzewać składu. Ale gdyby nie zimno, to w zasadzie wspaniała okazja przejechania się pociągiem ciągnionym ST44.
_________________ PLK - Pazerne Likwidatorstwo Kolei
Jechałem kiedyś TDP na odcinku Gdańsk - Elbląg, frekwencja bardzo wysoka, sporo dosiadających w Tczewie i Malborku. Ale mam pytanie, jak wygląda obłożenie składu na odcinku Olsztyn - Białystok?
Witam.
Dziś pojadę z kobietą pociągiem Toru De Pologne z Olsztyna do Gdyni.
Mam pytanie, jakiego standardu się spodziewać? 2klasa czymś się wyróżnia, czy to zwykłe 8-osobowe przedziały? acha, i czy jest szansa na miejsce siedzące? (5, 6 czy 7wagonów)
Dziękuje.
7 pudeł :
-5 dwójek [ w tym jedna bezprzedziałowa ]
-1 Bar
-1 jedynka
Standard ?
Normalny. Nic nadzwyczajnego, ani nic strasznego.
Miejsce siedzące?
Zawsze jakieś znajdziesz. Świąt nie ma, więc problemu również być nie powinno.
W minioną niedzielę ta bezprzedziałowa dwójka przystosowana do przewozu rowerów, klimatyzowana. Na obu składach. Także na obu składach po dwie dwójki pomalowane w TLK. Jedne z lepszych dwójek.
Z kobietą czyli chcieli by zapewne siedzieć blisko siebie, aczkolwiek nie koniecznie na kolanach. Wówczas co innego jeśli masz przedziały w których siedzi po 7 osób a co innego jeśli tylko po 5.
Desiro2 jak będziesz podróżować z kimś to zobaczysz tą banalną różnicę.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
sasho33, Tarnów drugi Żyrardów. Pozdrowienia dla Henryka z Żyrardowa. A co do trasy Olsztyn-Gdynia to nie taniej było by np. Łyną albo innym produktem spółki Przewozy Regionalne? W Łynie miałem miejsce nawet wsiadając w Tczewie.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum