Witam,
To mój pierwszy post na tym forum i jednocześnie pierwszy filmik. Jest na nim przedstawiony Kiev Express na pzejeździe kolejowym w okolicach Rejowca ok. 19:40, a więc zgodnie z czasem. Nie dysponuję w chwili obecnej zaawansowanym sprzętem do nagrywania, filmik zamieszczam w celach dokumentalnych. Może komuś się przyda.
Może pomoże ktoś w "identyfikacji" tych wagonów? Dodam, że pierwsza dwójka miała możliwość przewozu rowerów.
endrju, Pierwsza dwójka ze stacji Wrocław pozostałe z Warszawy Grochów.Dodam tylko ,że frekwencja w Chełmie wyniosła ok.40 % do Dorohuska odjechał, najprawdopodobniej pusty, z 2 minutowym opóźnieniem.
Dziękować za poszczególne filmiki przedstawiające składy różnych pociągów. Składy piątkowych EIC takich jak: "Górnik", "Krakus", "Fredro" i " Chrobry" jak najbardziej wzorowe. Także wcale nie dziwi mnie decyzja, że od 1 czerwca składy te pozostaną dalej jak IC, zresztą sam je wytypowałem. Wszystkie wagony klasy 1 i 2 typu Z, poza tym na Fredku jedyneczka 158A, na Chrobrym dwójka 159A, aż przyjemnie popatrzeć Wyjątkiem są może wagony 141A oznaczone nr 17 na "Górniku" i "Krakusie", ale to są wagony dodatkowe doczepiane w piątki i niedziele, także aż tak bardzo bym się nie czepiał.
"Małopolska" to akurat ten skład z dwoma porządnymi wagonami klasy 1, wagony klasy 2 to typowy Ex, trudno mi na filmie to dostrzec, ale nie wiem czy przypadkiem tam się jakaś przedziałowa 8-miejscowa dwójka nie trafiła.
Co do "Kiev-Expresu" to już od 1 marca wagony komunikacji krajowej to 3B i A. Zazwyczaj jedna dwójka jest przystosowana do przewozu rowerów. Wagony jakie tu się trafiają to właśnie albo z Wrocławia albo z Grochowa. Największe potoki podróżnych zawsze generuje Chełm, a nieraz jechałem tym pociagiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum