Jedynki w "Małopolsce" są bardzo dobre powiem, że najlepsze do podróży pociągami EIC. Ale ciekaw jestem jak będzie po 1 czerwca? Bo na drugim obiegu "Małopolski" wagon nr 3 to zwykłe 112A, więc powoli się zmienia.
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
TLK Szczecin - Katowice p. Ostrów Wlk, Bytom
EP07-1029- 2- 1- 2- 2
ostatni wagon kl.2 w nowym malowaniu TLK,
EIC Odra do Wrocławia
EP09-043 - 2- 2- 2- 2- bar- 1- 1
Brak bezprzedziałowej 1 klasy, wszystkie wagony klima
EIC Beskidy Warszawa - Bielsko B.
EP09-025- 2- 2- 2- 2- bar- 1- 1
Ostatni dzień jako EIC, świetne zestawienie składu, wszystkie wagony z klimatyzacją, dawno nie widziałem tego pociągu zestawionego naprawde jako dobry EIC, oby tak dalej jako Ex to będzie ocena wzorowa no i troche więcej pasażerów bo jednak Beskidy prawie puste z Wawy.
Konduktor mi mówił, że 1kl to typ wagonu Z1 Henschel , ale nie mam pewności czy dokładnie to te wagony, jakby ktoś widział dziś Beskidy to prosze o info.
Witam. Zaobserwowane w Warszawie:
Ex Bolesław Prus:EP09-2+2+2+2+bar+1+1, wagony drugiej klasy bez klimy 6miejscowe, prócz bezprzedziałowego, jedynki z klimą,
Ex Beskidy:EP09-2+2+2+2+bar+1+1, tu skład na odwrót, dwójki klima, jedynki bez klimy,
EX Małopolska,EP09-2+2+2+1+bar+1+2+2, cały skład bez klimy prócz bezprzedziałowców
TLK Lubuszanin,EP09-1+bar+2+2+2+2bezp+2bezp, wszystkie waginy w malowaniu PR prócz baru
Dzisiaj IR Mamry Wrocław - Olsztyn/Ełk jechał na dwóch składach EN-57!!!!!!!!! Skandal! Co się stało z wagonami? Czy to zmiana na stałe? I co z wagonem bezpośrednim do Ełku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum