Ręce opadają jak się czyta ze kursy wpisane do rocznego rozkładu jazdy zawiesza się potem na cały okres jego obowiązywania. To po co było je wpisywać. Zapewne z powodu oszczędności składy na trasie Gliwice-Częstochowa dalej będą składać się z jednej jednostki zatłoczonej w godzinach szczytu do granic możliwości.
W czerwcowej korekcie najbardziej cieszy mnie to , że nie zlikwidowano żadnego połączenia na lini 154 Rybnik - Pszczyna . Brakuje zdecydowanie pociągu relacji Rybnik- Wisła Głębce ...
Niestety , ale po 1 czerwca br. nie zostanie uruchomiony żaden dodatkowy pociąg z Katowic do Oświęcimia .
Takie dostałem pismo - czekałem na odp. tylko 3 dni.
W czerwcowej korekcie najbardziej cieszy mnie to , że nie zlikwidowano żadnego połączenia na lini 154 Rybnik - Pszczyna . Brakuje zdecydowanie pociągu relacji Rybnik- Wisła Głębce ...
cieszy, ale
nie cieszy, że nie uwzględniono na tej trasie bardziej rozkładu skierowanego dla podróżnych.
Pociąg R - 44223 powinien po przyjeździe do Pszczyny o 7:36 ( powinien przyjeżdżać kilka minut prędzej) tak, aby najpóźniej o 7: 40 wracać do Rybnika, żeby dowieść pasażerów na 9. Taki kurs zdecydowanie cieszyłby się większą popularnością, aniżeli kurs w obecnej godzinie.
podobnie z kilkoma innymi kursami.
Natomiast pociąg R-44216 w weekendy powinien śmigać do Wisły. (Całorocznie w C, ale także w wybrane dni świąteczne).
Po 1 czerwca nie uruchomią pociągu dodatkowego z Oświęcimia? Szkoda. Zważywszy na to, że w chwili obecnej BUS i PKS o godz. 8.00 są najczęściej tak nabite że nie idzie wejść a co dopiero mówić o oddychaniu i ponad godzinnej podróży. Pisałem również o uruchomienie pociągu z Oświęcimia np. o 8.15 i z Katowic o 18.40 ale brak odzewu jak do tej pory.
Niekorzystną rzeczą poza sezonem w segmencie TLK na Sląsku jest odjazd z Bielska Białej TLK Gdynia - Zakopane (przez Iławę, Warszawę) o 7:56, podczas gdy o 8:11 planowo przyjeżdża kończący bieg TLK z Gdyni (przez Bydgoszcz, Toruń). Szczególnie, że z tych miast TLK do Zakopanego można łapać tylko z długą przesiadką w Warszawie.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum