Tomasz podobnie jest na Podkarpaciu i Lubelskiem. Podkarpackie jeżdzą na trasach lubleskiego (Lublin-St. Wola), lubelskie na Podkarpaciu (Rzeszów-Tarnobrzeg).
Jak się chce, to wszystko się da, część marszałków już zauważa, że podział relacji na granicy województw jest szkodliwy.
No nie ma już na co pieniędzy wydawac tylko na zmianę malowań EZT
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Właśnie chyba nie bardzo. To malowanie PR (czerwono-szare) powinno dalej obowiązywać. Ale zgodzę się, że jak na te nowe wynalazki, to całkiem nieźle. Pasuje i do zwykłych i do spotów. Tylko ramki okien mogliby w spotach machnąć białe.
_________________ PLK - Pazerne Likwidatorstwo Kolei
To są barwy KD, więc to zapewne jednostka na użytek KD. Może wypożyczyły?
Ten EZT jest na stanie PR Wrocław .
Zgodnie z umową pomiędzy UMWD a PR Wrocław, EZT-y z barwami województwa dolnośląskiego nie mogą wyjeżdżać poza obszar Dolnego Śląska .
EN57-2009 jeździ sobie przeważnie na linii Wrocław Gł. - Kłodzko Gł. - Wrocław Gł.
Trochę bzdurnie skonstruowana ta umowa.Przecież granica województwa nie jest granicą państwa.Pamiętam jak pewien polityk grzmiał na PRy,że uruchamianie pociągów międzynarodowych zagraża integralności terytorialnej państwa.A czy tego rodzaju zakazy przekraczania granicy województwa nie zagrażają spójności terytorialnej państwa?A co do tematu malowania,to dziwię się,że w jednej spółce obowiązywać mają różne schematy malowania.To podraża obsługę taboru .Malowanie tego EZTa mogłoby być,tylko bez tych falistych linii.
Witam
Przejeżdżałem dziś o 16:00 przez stację Chrzanów(woj.Małopolskie)i widziałem na bocznym torze kibla w malowaniu dolnośląskim(biało żółty na czole miał naklejonego orła czarnego, a na ścianach napis: "woj.Dolnośląskie") którego przeciągała jakaś fablocka sm42, niestety nie zrobiłem zdjęcia z powodu braku aparatu.
Dziś obsługuje połączenie do i z Jelcza Laskowic i prezentuje się bardzo dobrze na trasie
[ Dodano: 30-08-2011, 19:16 ]
Tomasz napisał/a:
Witam
Przejeżdżałem dziś o 16:00 przez stację Chrzanów(woj.Małopolskie)i widziałem na bocznym torze kibla w malowaniu dolnośląskim(biało żółty na czole miał naklejonego orła czarnego, a na ścianach napis: "woj.Dolnośląskie") którego przeciągała jakaś fablocka sm42, niestety nie zrobiłem zdjęcia z powodu braku aparatu.
[ Dodano: 06-10-2011, 00:54 ]
W Toruniu pojawiła się kolejna jednostka w barwach dolnośląskich. Jest to już czwarty dolnośląski SPOT, a ogólnie szósty EZT w nowych barwach.
Mamy więc ogólnie już siedem jednostek w tych barwach!
[ Dodano: 20-12-2011, 22:40 ]
Dziś widziałem kolejnego kibelka w barwach dolnośląskich - EN75-1395 - to już dziesiąta jednostka, która zmieniła barwy - rewizja 12.12.2011.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum