W tabeli 101 jest odcinek dodatkowy Dąbrowa Górnicza - Dąbrowa Górnicza Gołonóg - Dąbrowa Górnicza Huta Katowice - Dąbrowa Górnicza Strzemieszyce to pewnie o to chodzi jest na tym kilka par pociągów.
Czy posiadacie stare rozkłady dla Raciborza/Rybnika, w jakich latach kursował Ex Skarbek do Warszawy Wsch i Gdyni, kiedy zlikwidowano te połączenia.
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 08-07-2011, 10:15
sebek, Nie chce mi się pisać rozkładów Skarbka do Raciborza ale na Twoje drugie pytanie odpowiem - uwalono go z Raciborza 2 razy najpierw 30.05.1992 - kursował od 28.05.1989 potem wystartował 30.05.1999 a poleciał 14.12.2002. W 1 opcji jeżdził do Wawy a w drugiej do 3 city ale było też chyba skrócenie do Wawy ale nie pamiętam dokładnie kiedy.
Dzięki, szczególnie mi chodziło o daty likwidacji, szczególnie ten termin po 2000r, bo potem wszedł w miejsce Skarbka - pośp. Hutnik do Warszawy. Ale praktycznie do dziś tamte rejony są zupełnie zaniedbane z dalekobieznymi połączeniami i aż dziw bierze, że przedłużono TLK z Białegostoku do Rybnika. Może doczekamy powrotu Ex w tamte rejony, co uważam, było naprawde potrzebne, bo z aglomeracji rybnickiej dużo pasażerów jedzie do Warszawy w godzinach porannych i muszą szukać przesiadek w Katowicach.
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 08-07-2011, 10:52
sebek, Spójrz jeszcze na daty tych dwóch debiutów w Raciborzu - prawie równo 10lat!
Znalazłem na necie rozkład w którym Ex Skarbek jest w relacji Gdynia - Racibórz, wówczas jeszcze były aż 4 połączenia kwalifikowane Katowice - Trójmiasto(Wysocki,Skarbek,Klimczok,Słupia), ale zdaje się, ten rozkład był ostatnim z taką ilością kwalifikowanych do Trójmiasta.
http://www.geobid.com.pl/kursy/pkp.htm
I gdzie te czasy Tyle pośpiechów do Zakopanego przez Katowice, a teraz tylko jeden...
Wie ktoś gdzie mogę znaleźć jakieś rozkłady jazdy dla Wadowic? Najlepiej młodsze niż 2008/2009. Im starsze tym lepsze
Nie wiem czy ktoś ma jeszcze rozkłady jazdy dla stacji Grzmiąca k.Szczecinka, kiedy po raz ostatni odjeżdżały pociągi do Połczyna Zdroju? Czy to było przed rokiem 2000?
Pamiętam, za dawnych lat były tam krótkie 1 wagonowe składy, dopasowane do pociągów dalekobieżnych Poznań - Kołobrzeg i zwykle korzystali z tych przesiadek kuracjusze do sanatorium w Połczynie.
Kiedy zaprzestano tam połączeń?
Czy ktoś może przypadkiem posiada tabelę 606, Warszawa-Kutno, jakiekolwiek, do rozkładu 1994/1995 oprócz 1964/1965 i 1966/1967, tabelę 610, Warszawa-Małkinia, w okresie od elektryfikacji, tj. rozkładu 1983/1984 do rozkładu 1994/1995 lub tabelę 530, Małkinia-Grodno/Suwałki od okresu elektryfikacji Małkinia-Czyżew, tj rozkładu 1983/1984 do rozkładu 1994/1995?
Witam wszystkich
Zamieszczam tu odnośniki do pobrania kilku zeszytów i dodatków.
Jednocześnie mam prośbę: jeżeli ktoś ma podobne materiały, proszę o
zamieszczanie linków do nich.
Na początek wrzucam zeszyt VII-3 z 1987r.:
Za niedługo wybieram się w pewne miejsce w zachodniej Polsce gdzie można znaleźć praktycznie 85% powojennych SRJP będę robił zdjęcia. Może potem ktoś to w plikach poukłada. Niestety nie powiem gdzie takowe miejsce z rozkładami się znajduje, bo zobligowałem się do zachowania tajemnicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum