Dobre zestawienie Ex Ślęża i jak zawsze świetne filmy od kolegi. Jeszcze nie tak dawno mocno krytykowana "Ślęża", widać wraca do dawnego standardu i oby wszystkie Ex były na takim poziomie.
Podczas wjazdu Ex Ślęża, na sam koniec filmu, widać jakiś pociąg stojący na skrajnym peronie, co to może być za skład, zestawiony z dobrych wagonów z klimą(chyba na 1 peronie)?
Witam. Wie może ktoś jak wygląda frekwencja w składach: TLK 83500 oraz TLK 83512? Chce którymś z nich jechać z poniedziałku na wtorek do Zakopanego. W zeszłym roku jechałem z niedzieli na poniedziałek i całą drogę w łączniku między wagonami stałem
_________________ Przejechane koleją:
2012 r. 748 km (!!!)
2011 r. 15 635 km
2010 r. 8 272 km
Witam, jak widzicie jestem nowy, ostatnio zaciekawiła mnie jedna rzecz, jak byłem na dworcu głownym we Wrocławiu, to widzialem pociąg do Bielska Białej... kiedyś pamietam jak sie interesowalem więcej pkp, to ten pociąg miał skład lokomotywa plus 6 wagonów... teraz patrzę... a tam en57...
Teraz patrzyłem na galerie na tej stronie, i widzę to :
http://www.kpinfo...1_013.html
kiedyś jezdzilem do Rzeszowa tym Światowidem to pamiętam że skład miał nawet 10 wagonów... a teraz te ogórki ?? przecież to jakaś żenada i kpina... tu chodzi o oszczędności pkp czy po prostu pasażerów jest mniej i nie warto dawać takich składów ?
Tak samo sprawa tych "żółtków" , kiedyś przecież było tak że powyżej 150km (chyba) , nie mogły jezdzic, zmienilo sie cos ?
że jest kilka spółek kolejowych, jedna uruchamia pociągi dalekobiezne - PKP InterCity EX, EIC, TLK(pospieszne), EC(międzynarodowe) a inna Przewozy Regionalne - REGIO(osobowe) InterRegio ( pośpieszne) RegioExpress (z rezerwacją miejsca) i jak podałeś przykład pociąg Wrocław-Bielsko Biała Główna ten pociąg obsługuje spółka PR, a że wagonów zbyt dużo nie ma puszcza tańszy skład na EZT, wcześniej jeździł TLK ale został skasowany. Przejrzyj sobie forum to czego się dowiesz.
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum