siwiutki91, dałeś mu się przestraszyć ot co. Nie mówił Ci, że spisze nr legitymacji?
Sam nigdy nie słyszałem, że pasażer nie kolejarz nie może mieć klucza i zamykać/otwierać przedziału. Ja od lat mam ze sobą dobry klucz, który fajnie pasuje i nie jest wyszczerbiony - przydaje się, choćby na długich trasach w dzień, gdzie często w przedziale w 1 klasie jestem sam i idąc do toalety zamykam przedział na te 2 minuty, bo cały mój bagaż w środku zostaje.
niee, ja się nie przestraszyłem, bylem zaspany, powiedziałem do niego że jeżeli pan mi chce ten klucz zabrać to proszę wystawić pokwitowanie, powiedział że nie ma problemu, a po 5 minutach dyskusji machnąłem ręką bo jeszcze SOKistów by zawołał i było by... A więc chciałbym go spotkać jeszcze raz. Bym zrobił tak jak mi mówił IC Konduktor podpisać kwadrat a na następnej stacja zadzwonić po policje.
Cytat:
Ten Pan również pracował w PRach..
te słowa wypowiedział konduktor, był młody więc nie wiem czy wcześniej pracował w PRach czy nie, a numer identyfikatora kierownika wziąłem z biletu.
IMG.jpg Ten zaznaczony numer..
Plik ściągnięto 249 raz(y) 18.97 KB
Ostatnio zmieniony przez siwiutki91 dnia 09-06-2010, 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Witam!
Poszukuję kluczy konduktorskich w kształcie litery "Y", z 3 otworami:
- mały kwadrat [do zamka o trzpieniu 8 mm]
- duży kwadrat [10 mm]
- trójkąt
Czy ma ktoś takie i mógłby odsprzedać?
Pozdrawiam
powiedział ze przepisy w IC są takie duże że do torby by się nie zmieściły
siwiutki91 napisał/a:
konduktor [77413] odpowiedział: widać jaki motłoch pracuje w PRach
Szymek napisał/a:
Ten Pan również pracował w PRach...
Auć, "awansował prestiżowo" i od razu taka zmiana spojrzenia na dawnych kolegów? Sama z siebie, czy przeszedł pranie mózgu?
Jak to dobrze że PRy pozbyły się takich nędznych typków, szkoda tylko że teraz robią oni krecią robotę ICowi.
FYI: klucza konduktorskiego nie wolno przewozić samolotem w bagażu podręcznym. Miałem kiedyś o to awanturę - że niby w samolocie jest mnóstwo schowków otwieranych takim kluczem, i mógłbym go użyć w celu rozkręcenia samolotu . Klucz powędrował więc do bagażu rejestrowanego.
Prostym narzędziem zastępującym klucz są płaskoszczypce lub małych rozmiarów kombinerki. Zresztą jest dużo alternatyw otworzenia czy zamknięcia przedziału. Często na trzpieniach są nacięcia i jak jest dość głębokie i niewyrobione to można je otworzyć monetą. Jak się pokombinuje to można bez większego problemu otwierać i zamykać.
Kwadrat to już prawie każdy może miec, ale zamykanie kłódkowe pomiędzy drzwi a scianke przedziału to już nie
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Mały fajny zgrabny kluczyk, dziś właśnie przyszedł mi pocztą.
Po co kombinować ze szczypcami, kombinerkami itp. itd.
Jerry, podał link do nabycia takiego przyrządu. Wszak tak prosto go do zdobyć.
Wypróbuje się go wkrótce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum