Wysłany: 21-07-2011, 17:46 Bilety miesięczne - jak i gdzie?
Witam, mój pierwszy post na forum :]
Chciałbym się ogólnie zaznajomić z tematem biletów miesięcznych, ponieważ na stronach PKP ciężko znaleźć jakiekolwiek przydatne informacje...
Zainteresowany jestem trasą Jaworzno -> Kraków w obie strony. Prosiłbym o pomoc w...:
- ile kosztowałby bilet miesięczny tego typu dla studenta
- gdzie go kupić?
- na jakich liniach obowiązuje?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Byłbym również wdzięczny za wszelkie linki do oficjalnych treści pkp co do biletów miesięcznych.
Z chęcią pomogę.
Trasa Jaworzno Szczak. - Kraków Gł.?
Na jakie pociągi byś chciał, osobowe (REGIO) i iR (interREGIO), pospieszne (TLK)?
Możne najlepiej byłoby gdybyś podał konkretne poc., którymi chciałbyś podróżować.
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
143,57 zł - koszt biletu miesięcznego "tam i powrót" dla studenta, na trasę Jaworzno Szczak. - Krk Gł.
Jest to bilet miesięczny na poc. TLK honorowany w poc. REGIO (osobowych), nie obowiązuje jednak w poc. iR (interREGIO).
Nabyć go można w każdej kasie biletowej, na terenie całej Polski, gdzie sprzedawane są bilety spółki PKP IC.
Cytat:
- na jakich liniach obowiązuje?
Obowiązuje na odc. Jaworzno Szczak. - Kraków Gł., oraz pomiędzy wszystkimi stacjami na tym odc.
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 21-07-2011, 19:32
Czyli normalny prawie 300 zł ?? Za trasę 55km ? Matko, jaka drożyzna
Dzięki znowu, a jeszcze jedno pytanie:
gdybym chciał jechać na tym bilecie w pociągu IR, musiałbym robić dopłatę, czy to niemożliwe i musiałbym kupować normalny bilet?
Dzięki, mam jeszcze jedno (chyba ostatnie) pytanie:
Rozumiem że studenci mają zniżkę 51% na bilety, co by wyszło gdybym chciał kupić bilet kwartalny? W cenniku nie widzę możliwości kupna biletu kwartalnego ze zniżką 51%, jest za to 50% - byłaby jakakolwiek możliwość kupna takiego biletu i jazdy na legitymacji studenckiej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum