Wysłany: 27-07-2011, 21:46 Propozycja na długi sierpniowy weekend
Witam
Ponieważ długi weekend zbliża się wielkimi krokami proponuję aby forumowicze wpisywali swoje propozycje.
Jeżeli wszytko pójdzie u mnie pomyślnie(sytuacja zawodowo-rodzinna) to ja być może spędze tak:
Bilet turystyczny za 35zł
Sobota:
Kraków-Łupków-Zagórz -wszytkie pociągi super skomunikowane(same Regio)+nocleg
Niedziela:
Zagórz-Łupków-Zagórz-Kraków(oczywiście nie pisze wszystkich dzielonych relacji)
Poniedziałek:
Katowice-Wisła gł-Pszczyna-Zwardoń-Katowice(także bardzo dobre skomunikowania)
W przypadku jakiś pytań prosze pisać.
Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez Bardi78 dnia 27-07-2011, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Bardi78, Bilet Turystyczny na Regio:)
Ogólnie pomysł ciekawy, gdzieś na forum (przed wakacjami jeszcze) były propozycje wycieczek na tygodniówce PR, typowałem mniej więcej podobny początek trasy, lecz to przy założeniu iż pociąg z Rzeszowa do Łupkowa będzie jechał po 2 w nocy, lecz przesunęli go na 7 rano.
Cytat:
Kraków-Łupków-Zagórz -wszytkie pociągi super skomunikowane(same Regio)
@Bardi78, a nie lepiej byłoby się wybrać gdzieś w Polskę na podróżniku IC? Okazja jest niesamowita, bo trzydniowy długi weekend zdarza się rzadko
Wiem drogi kolego, niestety na niedzielną noc ja muszę być w domu, poza tym wszytkim chcącym jechać pociągiem nad morze:
Mój tata jeździ jako kierownik z koloniami co 18 dni i mówi że jest taki sajgon że konduktorzy nawet nie blokują wagonów kolonijnych jak to bywało kiedyś aby ludzie mogli choć stanąć na korytarzu!!!-inaczej jak powiedział mu kierownik pociągu ludzie mogliby linczować...
Z tego co mi mówił to wszytkie kuszetki i jedynki są pełne:/
@Scotty, przedstaw szczegółowo swój zarys na forum, napewno się chętni znajdą.
Jeśli chodzi o mnie, to w niedziele i poniedziałek długiego weekendu planuje rajd po Dolnym Śląsku, więc może zahaczyłbyś o Wrocław, albo Zgorzelec o jakieś rozsądnej godzinie.
Liczę także na możliwość spotkania z innymi forumowiczami z tego regionu.
Witam, Mnie długi weekend jak każdy w roku spotyka tylko i wyłącznie podróżowanie na podróżniku. Jest niesamowita okazja wykorzystać bilet w 83h Ale takie podróże tylko dla wytrwałych zjadaczy chleba. A co do hardcorów w składach, niestety ale trzeba tak planować podróż aby sie rozpoczynała na stacji początkowej albo takie składy mniej oblegane. A najlepiej jeździć w większej grupie
@Bardi78 Ja przyklaskuję Mam wolny 13 i 14 sierpnia więc z rozkoszą się przejadę 15 nie dam rady bo pracuję na rano ale w te dwa dni to jak najbardziej
_________________ PKP PLK - SWOJE KADRY BETONUJEMY PROFESJONALNIE
Ja też w ten weekend załatwiam wolne i zamierza się wybrać na podróżniku w TLKach(ew. + przejściówka na regio ), w Polskę; oprócz mnie mają jechać jeszcze 2 osoby.
Planowaliśmy ruszyć z Andrychowa wieczorną TLK-ą; natomiast jeżeli wymyślicie coś ciekawego to może się do Was przyłączymy
[ Dodano: 29-07-2011, 11:17 ]
Aha powiedzcie mi drodzy forumowicze, czy przejściówka na regio za 17PLN, też będzie do wtorku obowiązywała?
Prawdopodobnie jutro zawitam do Krakowa @Adams jak byś miał czas to daj znać, może zrobię również podsyła do Katowic. W niedzielę ląduję w Gdańsku. W poniedziałek wieczorem postaram się umieścić grafik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum