@Pułtuś,
na Poznań-Krzyż i zapewne w niedzielę i poniedziałek również w odwrotnym kierunku, jak co roku, w kiblach frekwencja 120% minimum. Niektórym jak widać i specjalne pociągi nie pomogą, i pchają się (na razie z piwskiem tylko ale z powrotem śmierdzący i brudni) tam gdzie każdy normalny człowiek dojeżdżający do pracy chciałby mieć miejsce siedzące i spokój.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 05-08-2011, 23:18
Te wagony ktore sprowadzono na Woodstock- bipy i zielone dwojki na codzien jeżdzą, czy stoją? Jezeli stoją, to czemu nie jezdza jako dodatkowe wagony na najbardziej przeciazonych interREGIO- np na Harpunie, czy Ernescie Malinowskim ?
Teraz kto pokryje straty za tą "kulturalną" młodzież.
W Lublinie już zanim jeden z pociągów wyjechał to SOK zatrzymała parę osób. Wg mnie PRy nie stać obecnie na sponsorowanie takich przejazdów.
Cytat:
trzy ze sluzba publiczna (no, powiedzmy).
w przypadku pociągów międzywojewódzkich ma ją zapewnić IC, ale oni jednak mają głowę i nie dadzą wagonów na zmarnowanie.
Wg mnie, poza taborem to najbardziej szkoda tych bidnych kierpociów i narażajacych przez to życie SOKistów...
Może przesadziłem, ale czy nie wydaje się to denerwujące że PR daje takie długie składy do Kostrzyna a na codzień ludzie muszą tłoczyć się w krótkich interRegio( Regio pomijam bo to inna sprawa)
Przestańcie! PR nie tracą na tym nic nawet grosza nie tracą! Jak ktoś tu napisał, że PR za to dostają taką forsę, że im to pójdzie na dobre. Te pociągi są zamawiane przez WOŚP i szkody również ponoszą WOŚP, więc nie ma co tutaj płakać, że biedne PR ucierpią na tym... tylko zyskają! Ja już o tym wcześniej wiedziałem, że pewnie już zacierają ręce i poprawiają sobie krawaciki na myśl o tych pociągach.
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
_________________ 2010: 27 560 km
2011: 29 580 km
2012: 28 310 km
Mariusz W. -Usunięty- Gość
Wysłany: 08-08-2011, 18:15
mkfilmykolejowe: WOŚP nie zamawia pociągów i nie pokrywa żadnych strat! Pociągi musicREGIO to całkowicie komercyjny projekt uruchamiany z własnej inicjatywy Przewozów Regionalnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum