Poza tym, mimo braku numeracji, jakim problemem byłoby sprzedawanie tylu biletów, ile miejsc siedzących liczy skład?
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 31-07-2011, 13:38
Pułtuś, Naklejenie nalepek to mały pilkuś następnym pytaniem jest czy właściciel systemu rezerwacji udzieli dostępu dla KM i na jakich warunkach (nie ma nic za darmo) i moim zdanie rezerwacja internetowa jak w PR nie wchodzi w rachubę.
Poza tym, mimo braku numeracji, jakim problemem byłoby sprzedawanie tylu biletów, ile miejsc siedzących liczy skład?
Problem. W końcu tym pociągiem również podróżuje się na krótszych odcinkach. I co... Do Ciechanowa ktoś nie dojedzie z Legionowa, bo miejsc nie będzie? Na stojąco można ten odcinek pokonać..
Swoja drogą szkoda że nikt z KMami z Pomorskiego się nie dogadał.
Słoneczny jedzie w trasie niewakacyjnej osobówki, w taryfie specjalnej jak Warszawska mógłby na północy tez troche ruchu aglo pozbierac, bo jest ciasno..
Na odcinku do Malborka (50km) jest droższy niż PICuś (20 vs. 16zł).
Ja mam pytanie czy w pociągu "Słoneczny" obowiązują jakieś oferty promocyjne dla osób z małymi dziećmi, zwłaszcza chodzi mi o coś takiego jak w IC, przejazd rodzinny, czyli gdy dwie osoby dorosłe płacą bilet z 33% zniżką a dziecko do 4 roku życia nic nie płaci?
Ciekawostka: pociąg Stołeczny jeździ do Gdańska z lokomotywą w malowaniu KM.
Po przyjeździe do Gdańska odstawiany jest na boczny tor przy dworcu SKM Stocznia i jest sprzątany przez (jak widziałem) jednego pracownika na oczach pasażerów czekających na sąsiednim peronie na pociąg SKM. Pytanie: gdzie w Gdańsku uzupełnia się wodę do toalet, dokonuje ewentualnej naprawy klimatyzacji itp.? Ten tor przy stacji SKM wydaje się, w mojej ocenie, nie być idealnym miejscem do obsługi pociągu. Dlaczego pociąg nie jedzie na "typową" bocznicę jak inne pociągi?
"Słoneczny" Lokomotywa należy do KM, więc jest w jej barwach.
W Gdańsku nie istnieje jako taka "typowa" bocznica. Najbliższa jest w .. Gdyni. Pociąg pospieszny/osobowy "Albatros" jeżdżący w relacji Szczecin - Gdańsk, po przyjeździe do Gdańska, zjeżdżał do Gdyni.
Woda do toalet nie jest w Gdańsku uzupełniana. To co w Warszawie ma starczyć Cieszmy się, że jest sprzątany, a nie pozbawiony sam sobie.
"Słoneczny" z założenia jeżdzi do Gdyni, zapewne tymczasowo, przez remont linii do Warszawy, ograniczyli jego relacje do Gdańska.
astw: tak, Gdansk jest stacja zwrotna. Stoi kilka godzin i wraca. Na peron Gdansk Stocznia ostatnio jakis pickupo-barakowoz podjechal, wypompowywali resztki metaboliczne Warszawiaków. Ale nie wygladalo na to, zeby zbiornik na wode toto mialo..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum