A jaki numer ja napisałem? niektórzy to na prawdę..
Z ciekawostek - dziś pierwszy dzień kiedy pociągi wróciły na tor 1 Poznań-Szczecin we Wronkach czyli ledwo usunięto skutki jednego wykolejenia to mamy kolejne!
Właśnie na antenie TVN 24 wypowiedziała się pani z Piotrkowskiej policji. Z szyn wypadła lokomotywa i 4 wagony. Podała też, że 2 osoby zginęły i jest wielu rannych.
_________________ 2010 - 4564 km
2011 - 8993 km
2012 - 5090 km
Ostatnio zmieniony przez filip39 dnia 12-08-2011, 15:58, w całości zmieniany 1 raz
Pociąg Intercity relacji Warszawa-Katowice wykoleił się w miejscowości Baby (pow. piotrkowski). Najprawdopodobniej są ranni.
Jak mówił w TVN24 Łukasz Karpiowski, rzecznik PKP, do wypadku doszło ok. godz. 16.15. Nie potrafił podać jednak wielu informacji.
- Pociąg 14.04 wyjechał z Warszawy. Powinien być w Katowicach o 18.30. Z tego co wiem, to wykoleiły się trzy wagony. Na miejscu są już specjaliści - powiedział.
żródło: tvn24.pl
_________________ Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
kryniczanin -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-08-2011, 15:57
sasho33, Dzięki tutaj jednak oba tory są w takim samym stanie. Długi weekend zgroza co się będzie dziać z nocnymi TLK objazdy przez Węglówke i KKA?
Wykoleił się pociąg relacji Warszawa-Katowice, 2 osoby nie żyją, wiele jest rannych
W miejscowości Baby koło Piotrkowa Trybunalskiego wykoleił się pociąg pasażerski relacji Warszawa-Katowice. Z torów wypadły trzy wagony. Są zabici i ranni. Na miejsce dotarły już ekipy ratownicze.
Ewa Drożdż z policji w Piotrkowie Trybunalskim poinformowała na antenie TVN24, że nie żyją dwie osoby. Dziennik łódzki na swojej stronie internetowej informuje natomiast, że zginęły 3 osoby.
Do wypadku doszło kwadrans po godzinie szesnastej. Wiadomo, że wykoleiło się kilka wagonów. Przyczyny nie są na razie znane. Na miejscu pracują już służby, które to ustalają.
Pociąg wyruszył z Warszawy Wschodniej o godzinie 14.04 i miał dotrzeć do Katowic o 18.37.
żródło: RMF FM
_________________ Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Ostatnio zmieniony przez mateuszpiszcz dnia 12-08-2011, 16:14, w całości zmieniany 1 raz
już są informacje o czterech śmiertelnych osobach. ruch pociągów na odcinku baby - rokiciny odbywał się jednotorowo ze względu na remont mostu na wolbórce ( czarnocin dawna nazwa przystanku) . pociąg jechał po torze przeciwnym do zasadniczego.
Po tych seryjnych wykolejeniach towarowych tak się w duchu zastanawiałem, czy PLK przeprowadzi jakieś kontrole stanu torowisk i przyspieszy niezbędne remonty czy będą czekać aż wydarzy się katastrofa z ofiarami śmiertelnymi. Niestety, okazało się to drugie
Ciekawe jak teraz będzie wyglądać plan przyciągania klientów do kolei skoro stan infrastruktury taki, że strach jeździć, już nie tylko linie typowo towarowe się rozpadają ale i "pospieszne" pasażerskie. Dramat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum