Wysłany: 04-08-2011, 22:35 Linia Biskupiec R.-Szczytno
W dzienniku Gazeta Olsztyńska z dnia 28.07.11 znalazłem tekst zapowiadający reportarz na dzień następny o tytule Zamiast pociągu - drezyna i takiej treści:
Ostatni pociąg za Szczytna do Biskupca przejechał 15 lat temu. Mieszkańcy wsi Popowa Wola nie tracą nadziei, że kolej wróci. W ubiegłym roku kupili drezynę, która wozi turystów.
Niestety nie mam kolejnego numeru Olsztyńskiej i nie znam szczegółów. Wieś Popowa Wola leży przy byłej stacji Grodziska. Czy ktoś wie coś na ten temat? W jakim wogóle stanie jest ta linia?
Ja tylko dam dopisek dla innym Moderatorów - Gazeta Olsztyńska to nie jest lokalne wydanie GW.~kryniczanin
wiwix dzięki za informacje. Raz w życiu tędy jechałem, mimo że jest to tak blisko Mrągowa w którym jestem conajmniej raz w miesiącu. Skoda. Może ktoś wie coś jeszcze o tych drezynach.
Widziałem że zaczęły się roboty przy dalszej przebudowie drogi nr 16 od Biskupca w stronę Sorkwit. Ktoś wie może czy planowany jest jakiś wiadukt nad ta linią czy po prostu zostanie ona zasypana nasypem nowej drogi, jak to u nas jest w zwyczaju? Widziełem że ciężarówki okrutnie tratują tory leżące poniżej obecnej drogi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum