Przynajmniej jeden musi tam nocować. Z okien TLK Zakopane-Gdynia (15 VIII) również widziany EN57. Nie mam pewności, czy za nim nie było też drugiej jednostki.
W Wadowicach nocują 3 kibelki zawsze sotatnio nawet 4 . Gdy było więcej połączen nocowało więcej kibelów
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 19-08-2011, 08:54
Skoro na tej linii główny ciąg komunikacyjny to Bielsko Biała Główna- Wadowice, a pierwszy kurs na tej linii rozpoczyna sie przed 4 rano z Wadowic do Bielska, to siłą rzeczy muszą tam kible nocować
Przed wakacjami frekwencja z pociągu studenckim z Bielska do Wadowic po odjeździe z Bielska wynosiła +/- 120 osób w Krakowie najwyższe notowania oscylowały około 250 wysiadających osób więc od października nie powinno być źle.
O ile się nie mylę, to tam został tylko jeden przejezdny tor.
Jeśli nie mam racji, proszę mnie poprawić.
Zgadza się, to prawda
Szynobusy w relacji BB-Wadowice-BB jak najbardziej, ale BB-Kraków na pewno nie byłby wystarczalny i nawet nie mówię tu o tzw. "studenckim". W Wadowice-BB po 5 rano w tygodniu również mógłby okazać się zbyt mały, w samym Podlesiu wczoraj wsiadło kilkanaście osób, sporo w Kętach. Do Bielska dojechał z ładną frekwencją, wiadomo - dogodny dojazd do pracy. Największym błędem było usunięcie pociągu po 12, którym ludzie do Bielska jeździli na drugą zmianę, zawsze miał ładną frekwencję, na pewno dużo większą niż niektóre obecne kursy. Żal mi także braku codziennego połączenia Bielsko-Wadowice ok. 18.30 (przez chwilę jeździł nawet do Krakowa). Ostatnie połączenie Wadowic z Bielskiem jest po 16, wcześniej tylko po godzinie 7, ta luka czasowa jest mocno rażąca...
no a od drugiego wrzesnia zmiana godzin kursowania na 8.28 wyjazd z Wadowic
Rozumiem remont dworca ale mysle że spokojnie ten skład by sie tam zmieścił. Kto będzie sie pchal 2 godziny teraz do głownego tym pociagiem .Czarno to widze ;/
[ Dodano: 23-08-2011, 17:12 ]
a w pażdzierniku znowu o 8.14 ma wyjezdzać masakra zmiana za zmianą
Ty, ale nawet Studenciak jedzie od Płaszowa o zgrozo
A na marginesie to oni chcą dzięki temu wprowadzić KKA dlatego skracają do Płaszowa bo jakby jechał do Głównego to nie opłaca się puszczać kibla na dwie stacje a autobus przez korki w Krakowie nie przejedzie, tzn. przejedzie tak długo że ludzie nie będą z tego jeździć.
Tak samo pociąg o 3:32 z Oświęcimia przez Skawinę też jedzie do Krakowa Płaszowa
O 6:43 jedzie pociąg z Krakowa Płaszowa do Oświęcimia przez Skawinę
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 23-08-2011, 19:58
No z drugiej strony być może jest to spowodowane tym, że są remonty w Krakowie Głównym. Może jest w tedy jakieś skomunikowanie na Główny np z Zakopanego bądź Suchej? Bo jeśli nie, to faktycznie nie ma sensu wypuszczanie pociagu tylko do Płaszowa, wówczas byłby to kolejny dowód na to, że "ktoś" robi wszystko by uwalić linię. Też mi się wydaje że szynobus na trase Bielsko- Kraków to za mało. No do Kalwarii tłumów nie ma, ale potem natężenie podróznych znacznie wzrasta. Sam to zauwazyłem kilka razu jadąc porannym pociagiem z Andrychowa do Krakowa. Do kalwarii mało ludzi, a potem to już dużo się dosiadało. Równiez bardzo żałuje kursu z Bielska w strone wadowic o ok 18:30. Często jeździłem tym pociągiem. I nie mogę wyjść z "podziwu" że nie ma połączenia po 22. No troszke osób jednak jeździło w tedy
Nie popadajmy w skrajności z tym Płaszowem. W rozkladzie jazdy 1994/1995 90% pociągów osobowych z kierunków Zakopane, Wadowice, Bielsko Biała, Oświęcim przez Skawinę kończyło bieg w Płaszowie i wszyscy żyli.
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 24-08-2011, 12:11
Słuszna uwaga, wszyscy żyli:) ale to był przełom 94/95. Czasy odrobinę się zmieniły w tedy pociągi lokalne były bardzo powszechne:) obecnie ci ludzie zamiast jechać do Płaszowa a tam przesiadac się na coś, to wolą jechać busem:) bo dojadą do centrum nie do Płaszowa
to jest własnie ten problem że ten pociag do płaszowa nie jest skomunikowany. Na rozkładzie wyraźnie ejst napisane że jedzie do płaszowa i potem mozna sie przesiąsc na tlk w którym pewnie bilet pr nie bedzie honorowany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum