Mnie się podoba jedna blond pani, którą często spotykam w regio do Bielska z Krakowa. Jest miła i ma ADHD Krąży po składzie niczym rakieta V2, ledwo człowiek wejdzie do składu ona mu już sprzedaje bilet, i to ten w najlepszej opcji I nie może się nadziwić paniom w kasach, co wciskają nieświadomym klientom bilet w normalnej taryfie, zamiast PWDC. Pozdrawiam!
Hyhy, dwa razy na Tczew - Gdynia spotkałem anielską panią kierownik pociągu. Jak sprawdzała mi bilet to się tak na nią gapiłem że się chyba zawstydziła bo się czerwona zrobiła i szybko uciekła . A jaka spokojna i ten głos...
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Emilex, hihi, co się odwlecze to wiesz... Być może nawet jechaliśmy razem, ale skąd masz wiedzieć, że ja to ja :-DDD
A Grzesiek jest świetny. Uwielbiam z nim pracować i faktycznie dostarcza sporo rozrywki )))
_________________ Póki co tańczmy w rytmie karmanioli
Nim mały Jarek obwoła się Cesarzem!
A czy ktoś z was miał już kontakt z pracownikami Z.W. RENOMA zatrudnionymi przez PKP IC w pociągach TLK w obrębie Warszawy? Ciekaw jestem w jakich grupach pracują, i jak są ubrani, no i oczywiście o dyscyplinę pracy, widziałem tylko ich identyfikatory i są identyczne jak nasze tylko zamiast "konduktor/kierownik pociągu" mają "kontroler biletów" ale zakres uprawnień taki sam.
Szymku ja widziałem, wczoraj wracając Akademią Portfela.pl w Łowiczu wsiadło dwóch z Renomy do Wschodniej a na Wschodniej dwóch Kolejnych do Pilawy. Ubranie, niczym się nie wyróżniali od innych pasażerów, kilka wezwań wystawili od razu w pierwszej dwójce nieopodal kierownika, bo możliwości przejścia na kontrolę praktycznie nie było ale oni znaleźli.
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Dawno mnie tu nie było,ale bardzo cieszę się, że taki temat zaistniał Siebie chwalić nie będę, ale z okazji skorzystam i chwalić będę osoby jeżdżące na pewnych trasach.Ponieważ sytuacja rodzinna mnie zmusiła w ciągu ostatnich miesięcy jeździłam dosyć często na górnym Śląsku(do Skoczowa nawet się zapuściłam!).W sumie Polskę południową dosyć dobrze zwiedziłam Jeździłam m.in. od Krakowa,przez Katowice,Bielsko,Racibórz Kędzierzyn,Wrocław pociągami interregio,regio,tlk.Od razu chcę napisać,że nic złego w poc TLK mnie nie spotkało i obsługa zawsze była miła i kompetentna,ale wiadomo,że koszula bliższa ciału więc będę pisać o PR-ach:D
Może miałam szczęście,ale przeważnie w obsłudze były kobiety.Więcej, nawet niektóre z nich spotykałam nagminnie:) Z przyzwyczajenia siedzę przeważnie blisko przedziału służbowego i mam okazję "skontrolować" pracę innych drużyn .Poc 37122 jest obsługiwany przez kilka drużyn,mnie zdarzyło się jechać nim trzykrotnie od Krakowa.Ja sama byłam zadowolona pomimo ścisku,ale byłam świadkiem kilku incydentów.Nie wiem jakie drużyny prowadzą ten poc od Krakowa ,ale chyba nie znają przepisów,bo bardzo często widziałam konduktora(który wsiadał w Katowicach) tłumaczącego pasażerom,ze bilety na TLK,bez legitymacji itp nawet jeżeli zostały oznakowane przez drużynę poprzednią nie są biletami właściwymi.Cierpliwość ci ludzie mają ogólnie nieziemską
Tylu wyzwisk i ogólnie epitetów od podróżnych ja sama dawno nie usłyszałam:D Jestem bardzo za obsługą w poc 37122 od stacji Katowice do stacji Wrocław:D a że od Katowic,to pewnie katowickie drużyny:)
Nie mogę się też nadziwić osobom,które piszą w innych tematach,ze np.w pociągach prowadzonych przez drużyny czechowickie jest aż tak źle.Miałam okazję jechać z tymi drużynami kilkakrotnie i nie dość,że zawsze bilet miałam sprawdzony to i porozmawiać można z nimi było z humorem:)Może akurat dlatego,że to kobiety zawsze były
Jeździłam też często na odcinku Bielsko-Biała- Racibórz o naprawdę różnych porach.Nie wiem o co chodzi ludziom mówiącym,że nie ma kontroli,biorą w łapę itp. Może to ja tak "szczęśliwie" trafiałam,ale obsługa zawsze była w porządku.Może to zasługa tych kobiet:) Więc chcę pochwalić kilka z nich,bez podawania numerów służbowych,a jedynie po rysopisie:D Panie: ciemne włosy,często rozpuszczone i z uśmiechem na twarzy:)nastepna krótkie włosy,chyba ciemny rudy i też wiecznie z uśmiechem;blondynka,krótkie włosy,wysoka,oraz ciemne włosy,zawiązane w kucyk,okulary.Wszystkie młode:D
I tego nam wszystkim życzę bo mnie pomimo zaniedbanych składów jeżdziło(mam nadzieję,ze dalej bedzie;P) się bardzo dobrze:D
Nie mam żadnego interesu aby gloryfikować tą grupę zawodową, ale skoro jest temat o łapówkarzach, to powinien być również o tych dobrych, uczynnych konduktorach kierownikach którzy są z ludźmi w czasie 120 minutowych opóźnieniach, nie działających klimatyzacjach czy wtedy gdy w pociągu jest tłok.
Każdy z Nas miał różne sytuacje podróżując i te złe i te lepsze - warto uwypuklić te lepsze...Mi, a w zasadzie Nam pomógł swego czasu pewien konduktor chyba ze Szczecina. Jadąc z małym dzieckiem staną na rzęsach, aby mojej małżonce wraz z dzieckiem znaleźć miejsce siedzące - niby niewiele, a często się zdarza tekst w stylu "panie ten pociąg jedzie z Przemyśla wszystkie przedziały dla "matek" są już rozdysponowane, niech pan sobie gdzieś poszuka wolnego miejsca" Pozdrawiam tego łysawego pracownika Szczecińskich kolei;-)
No więc i ja dorzucę się do tematu-pamiętam jak 2 stycznia br wracałem z Chełma i w Dęblinie przesiadałem się z osobowego Chełm-Terespol na osobówkę KM Dęblin-W-wa Zachodnia. W tym drugim pociągu siadając na początku składu trafiłem na dwóch przemiłych panów kierowników(jeden na służbie drugi jechał do W-wy zdać służbę) którzy sprowokowali mnie do rozmowy na różne tematy i dzięki nim podróż z Dęblina do Józefowa upłynęła mi bardzo szybko i w bardzo przyjemnej atmosferze:) później już po feriach zimowych spotkałem jednego z nich rano w pociągu którym jechałem do szkoły Pozdrawiam wszystkich Kolejarzy z KM a szczególnie tych dwóch przemiłych kierowników
_________________ Bojkotuję pociągi spółki PKP InterCity busy i tiry.Jako środek transportu wybieram TYLKO I WYŁĄCZNIE KOLEJ.
Hyhy, dwa razy na Tczew - Gdynia spotkałem anielską panią kierownik pociągu. Jak sprawdzała mi bilet to się tak na nią gapiłem że się chyba zawstydziła bo się czerwona zrobiła i szybko uciekła . A jaka spokojna i ten głos...
Domyślam się o kogo Ci chodzi Pawle
Również warto wyróżnić ;p
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Pragnę mocno pozdrowić panią z obsługi dzisiejszego R 30232 [Oświęcim - Wieliczka Rynek] od grona leśników ze stacji Dulowa . Taka osobowość to powinna być w każdym pociągu!!!
Bardzo miły konduktor KŚ w porannym osobowym do Częstochowy o 7.53. Każdorazowo mówił chyba dziękuję czy coś w tym rodzaju. Oszczędzaj gardło
Wysłany: 23-11-2011, 12:10
CottonwoodEN71 napisał/a:
Mnie się podoba jedna blond pani, którą często spotykam w regio do Bielska z Krakowa. Jest miła i ma ADHD Krąży po składzie niczym rakieta V2, ledwo człowiek wejdzie do składu ona mu już sprzedaje bilet, i to ten w najlepszej opcji I nie może się nadziwić paniom w kasach, co wciskają nieświadomym klientom bilet w normalnej taryfie, zamiast PWDC. Pozdrawiam!
Chyba wiem o którą panią Ci chodzi i jak dobrze kojarzę, to kiedyś była kasjerką w Andrychowie, ale mogę się mylić W każdym razie jest bardzo miła i sympatyczna i faktycznie zawsze wynajdzie bilet promocyjny jak trzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum