Dragon jeździ z bazy Lotos Kolej w Gdańsku na południe. Do Zduńskiej Woli - Karsznic (zwykle). Ale mogą się trafić wyjątki, na przykład może pojechać do Gniezna. Jeździ tam, gdzie go rzucą. Stałego i pewnego obiegu nie ma.
W lipcu chwilowo jeździł w PMT i Cargo i jeździł na ich pociągach. Teraz jeździ z Lotosem.
Tak jak napisałem - głównie Gdańsk - Zduńska Wola, ale czasem zdarza się co innego.
No i o tym właśnie mówię. Też doszły mnie słuchy ze aktualnie i póki co większość czasu spędza na trasie Gdańsk - ZW. Chciałbym tylko wiedzieć, czy ktoś jest jego bacznym obserwatorem i wie w jakie dni gdzie się znajduje.
Nie powiem ci w które dni gdzie jest, bo to wszystko zależy: ma przygotowany pociąg - to jedzie. Nie ma, to czeka. A jak dobrze się złoży, to jedzie i wraca i jedzie i wraca.... Rozkłady przy pociągach towarowych to raczej rzecz umowna.
Na razie szkolą się kolejni maszyniści, więc jak jest maszynista, instruktor i jest skład - to jedzie. Jak nie ma - to czeka. Jak już większa ilość maszynistów się wyszkoli i nie będą jeździć z instruktorami, to będzie go można spotkać częściej, ale pewnie też nie na stałym wahadle. Po prostu będzie brał co będzie gotowe.
To może niech każdy pisze kiedy i gdzie go widział i wtedy będzie jakiś zarys gdzie lokomotywa się porusza. Ja dziś go łapałem przed Bydgoszczą. Jechał ze składem beczek od strony Gdańska w stronę Inowrocławia.
O ile pamiętam, jeden z dostępnych rozkładów przewiduje wyjazd z Gdańska około 14, więc Tczew, godzina 15 i dalej (odpowiednio później) - mogą się zdarzać, choć na tym samym rozkładzie nie raz wyjeżdżali po 18, 20...
No tak, to by się zgadzało. Fakt że rozkład towarówek jest rzeczą baardzo umowną, jednak (akurat) ten rozkład byłby na rzeczy, ponieważ dziś złapałem go o 16.20 przed Bydgoszczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum