Źródło: J. Bosakowska, Policzyli pasażerów w pociągach, "Gazeta Wyborcza Opole" z 6.06.2011; odpowiednik internetowy
Mój komentarz: no, malkontenci Fosowskiego, zaoponujcie chociaż odważnie, że wyniki są niereprezentatywne. W końcu wszystko, co kojarzy się z Fosowskiem lub okolicami, jest niepoprawne. Przecież to są pociągi tylko dla kolejarzy, o, przepraszam, kulejarzy, które nie przynoszą wpływów. Już dawno powinny być zlikwidowane!
Na szczęście, dzięki śląskim patologiom regionalnym, choć niedziałającym w pojedynkę, pojawiła się szansa na wyprostowanie tego wyniku. Być może wkrótce Fosowskie, Kolonowskie i Zawadzkie staną się bocznicą w ruchu osobowym, a nie elementem systemu, stąd trzeba pozostać przy nadziei, że wkrótce statystyki zostaną wysterowane w jedynym słusznym kierunku.
Dziwne że tak mało ludzi jeździ na Jelcz, a więc do Popielowa i Dobrzenia. Jest tu po drodze oprócz O.Głównego, jeszcze O. Wschodnie,a więc dobry dostęp do centrum. A pamiętam jak mieszkałem 12 lat temu w Siołkowicach, to dojazd do Opola drogą był bardzo zatłoczony do południa. Teraz napewno lepiej nie jest.;-) Może zamiast obecnych, powinna to być 1 relacja szynobusem z Nysy do Popielowa lepiej łącząca region ze wszystkimi przystankami po drodze w Opolu oraz ze sobą.
_________________ Dlaczego zlikwidowano Bin Ladena? Bo zaczynal sie domyslac, kto zorganizowal 09.11!
To wszystko jasne. Ciekawi mnie, czy byłoby celowe zorganizowanie przewozów jak podałem wyżej i jakich efektów, jeśli wogóle, można by się spodziewać? Paliwo za rok będzie po 11.50, to chętni powinni być.
_________________ Dlaczego zlikwidowano Bin Ladena? Bo zaczynal sie domyslac, kto zorganizowal 09.11!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum