Wysłany: 07-08-2010, 13:14 Automaty biletowe w woj. śląskim
Cytat:
Za to już dziś na katowickim dworcu ruszają pierwsze automaty biletowe. Na całej stacji takich urządzeń ma być 9. Z automatów można kupować bilety jednorazowe normalne i część ulgowych (33, 37, 50, 78 i 95 procent) na wszystkie rodzaje pociągów Przewozów Regionalnych, w bezpośrednich relacjach, przy czym tylko na dzień wyjazdu i ze stacji, na której automat jest zainstalowany.
a ja dzisiaj zauważyłem, że w środkowym automacie w tunelu pod peronem 4 w Katowicach zainstalowano moduł do płatności kartą.
Czy ktoś już to testował, bo ja akurat nie miałem czasu?
Można w nich kupić bilety w ofertach handlowych np. Ty i 1,2,3? Wczoraj próbowałem i niestety się nie udało. Dzięki temu uciekł mi pociąg, bo w niedzielę wieczorem w mieście (?!) Katowice czynne były aż trzy kasy + 2 PR gdzieś daleko. Długość kolejek do każdej z kas, to min. kilkanaście osób. Gratuluję rozplanowania tymczasowej obsługi pasażerów.
sabatnik, można - co więcej, taka oferta uruchamia się automatycznie gdy zamówisz odpowiednią liczbę biletów. Ty pewnie szukałeś specjalnej opcji "Ty i raz dwa trzy"? ;-)
Sam nie sprawdzałem, ale słyszałem, że tylko relacyjne i tylko ze stacji, na której znajduje się automat.
Szociu jak słyszałeś a nie kupowałeś to nie rozpowiadaj nieprawdy (że nie użyję mocniejszego określenia). Można kupić bilety strefowe oraz ulgowe. Kupowałem zarówno jedne jak i drugie. Co do promocji 1,2,3, nie wypowiadam się bo takiego zakupu w automacie nie czyniłem.
_________________ Tiry na tory - tirówki na perony.
To może ja rozwieję wątpliwości:
TAK, obecnie można w biletomatach PR kupować strefówki, bilety w ofercie Ty-i-123, REGIOkarnety, a od niedawna nawet bilety ze zniżką z racji posiadania REGIOkarty (tylko nie wiem, czy już we wszystkich biletomatach jest nowy program?). Pisał o tym REGIOchłopak: http://regiochlopak.blogspot.com/2011/09/automaty-biletowe-sprzedaja-juz-bilety.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum