IR "Bystrzyca" - Poznań (wyjazd po godz. 6) - Chełm, IR "Warta" Poznań - Gorzów Wlkp. z terminami, godzinami takimi jak obecnie (piątki i niedziele). Regio około godziny 20.30 z Ostrowa Wlkp. do Poznania (w Poznaniu około 22.40). Pociąg Regio 14.53 z Poznania do Ostrowa Wlkp. na wagonach – 15.53 z Poznania do Ostrowa Wlkp. pojedzie na EN57. Następnie Poznań 10.53 – Kluczbork też na EN57.
Obecny IR Bystrzyca Lublin - Warszawa jeździ na EN57. Czyli na pewno pozostanie po staremu. A jeżeli to się potwierdzi że relacja została wydłużona to będzie bardzo fajnie
Co do połączenia Poznań- Chełm na EZT to nie wiem, czy PKP PLK się na to zgodzą. Kibelki tak szybko nie pojadą jak np ET-22. Szkoda, że PR nie mają ED 74. To byłby skład w sam raz na to połączenie.
Napisałem list do UMWW z prośbą o udostępnienie projektu rozkładu jazdy 2011/2012. Figa z makiem, zwrot listu, adresat "wyprowadził się". Gdzież to Kriger i banda uciekli?
Ja napisałem do nich na początku lipca i otrzymałem odpowiedź listem poleconym, że jeszcze projektu nie ma, a przewoźnicy złożyli zamówienia identyczne z rokiem ubiegłym. Jednocześnie UMWW zobowiązał się dostarczyć mi gotowy projekt, ale mija drugi miesiąc i cicho-ciemno.
Składy ED72:
Września 13.21 - Poznań 14.11 (w dni nauki szkolnej),
Kluczbork 12.40 - Poznań 16.52,
Poznań 21.53 - Jarocin 22.58 (oprócz 6),
Leszno 17.35 - Poznań 17.44,
Zielona Góra - Poznań 16.12.
Rozkład zmieni się jeszcze pare razy, więce nie ma co się tym za bardzo sugerować. Z tego co udało mi się tylko uzyskać, zarysu nie posiadam.
[ Dodano: 24-09-2011, 21:18 ]
Jeszcze jedno. Wszystkie wagony "Malboro" mają znajdować się w Poznaniu. Podobno są przymiarki do uruchomienia pociągu RE do Berlina. Informacja niepotwierdzona.
Czy z tego co napisał Michał26 mam rozumieć, że Kamieńczyk będzie aż o godzinę przyspieszony? Czy w związku z tym ma być jakieś połączenie, w miejsce tego pociągu? Czy po prostu osobowy z Leszna(19:46) do Mogilna zastępujemy Kamieńczykiem, który jest ostatnim pociągiem w taryfie regio do Poznania i ustalamy, że staje na każdej stacji. Bo szczerze, to nie wyobrażam sobie, aby ostatnim prawdziwym osobowym w stronę Poznania był pociąg o 18:21 z Leszna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum