Oj panie marszałku a ja głosowałem na pana...
Niech pan zamyka linie ale wpierw na próbę proszę dać:
1.Normalne europejskie prędkości
2.Rozsądny rozkład
3.Skomunikowania
Najgorsze w tym wszystkim że był czas gdzie ludzie strajkowali za każdą najmniejszą podwyżkę cen, a dziś wszystko wszystkim pasuje, nikt się nie odzywa, zwiną pociągi to ludzie kupią gów..ne złomy i będą dojeżdżać codziennie do roboty 50km mimo że paliwo zaraz będzie po 6zł/l, albo będą jeździć 19osobowym busem w 40osób jak już nie raz naliczyłem, to już któryś raz widać jak dla naszego dobra degraduje się komunikację, po to żeby wyciąć ją całkowicie pozbywając się problemu i mówiąc macie busy to sobie nimi jeździjcie a my zaoszczędzimy a że na waszym bezpieczeństwie, komforcie to co nas to obchodzi my na premię mamy.
Dopóki nie będzie twardego głośnego nie dopóty będzie tak jak mamy właśnie teraz.
_________________ linia 103 Trzebinia-Wadowice
www.linia103.pl
sama jestem wkurzona na maxa, bo oznacza to prawie całkowitą likwidację linii 117, którą tak często jeździłam z BB do Andrychowa. Cena biletu studenckiego: ~1,20, bilet w busie (ulgowy!): 3,5 aż do 4,0. cóż, na tej lini zostanie tylko IC do/z Zakopca/Gdyni (a to nie jestem pewna, czy nie był on pociągiem "wakacyjnym")...
Już ostatnio mama chciała kupić bilet na Pomorze. Wadowice- kasa zamknięta, Kalwaria - dworzec w rozsypce. Andrychów - szkoda gadać... Bielsko za daleko.
No nie masakra! Ja wiedziałem, że władze województwa nie są zbyt mądre, ale że są aż tak debilne to się nie spodziewałem! To się nadaje do prokuratury...
Chcieliście rządów PO - to macie... By żyło się lepiej !! Finanse w stanie katastrofalnym, komunikacja w stanie katastrofalnym... Zastanawiam się za ile lat czekają nas rozbiory.
Ps. Może jakaś zbiorowa akcja? Bo czekanie z założonymi rękami i wylewanie żali na forum nic nie pomoże...
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-11-2011, 09:58
Z tymi zbiorowymi akcjami to jest tak, że wszyscy mają zamiar, ale nikt ich nie realizuje.
Cytat:
na tej lini zostanie tylko IC do/z Zakopca/Gdyni (a to nie jestem pewna, czy nie był on pociągiem "wakacyjnym")...
To był pociąg całoroczny Poza tym w nowym rozkładzie jazdy na niemal 100% juz nie będzie jeździł. Jedynie z PKP IC zostanie dawny PODHALANIN relacji: Szczecin- Zakopane przez Bielsko Białą, Wadowice.
No wstyd mi za władze województwa małopolskiego. Przecież to cofanie się w rozwoju jak już wcześniej napisałem.
Podhalanin będzie jezdził wekendowo i przez wakacje ?
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-11-2011, 13:32
Przez wakacje na pewno nie wiem jak w okresie ferii zimowych, bo wiadomość jest taka że ma jeździć w sezonie No a zima w sumie to tez sezon hehe A we wakacje na pewno No chyba że PKP IC znów zmieni plany Ale mam nadzieję, że o tym za niedługo się przekonamy
Sam postaram się w któryś dzien wysłać pismo. Zachęcam wszystkich do zrobienia tego samego! Zadajcie pytanie jak można oceniać zainteresowanie pasażerów na liniach gdzie jadą 2 pary pociągów dziennie, zwróćcie uwagę, że mamy mieć zapewniony transport publiczny itp.
Napiszcie wszystko co wam leży na sercu, niech wiedzą, że nie jest nam ten temat obojętny.
TO TYLKO KILKA MINUT!
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-11-2011, 15:50
Drogi kolego Janosik dzięki za tego linka Na pewno będzie łatwiej napisac do tego betonu Jutro sam takowe pismo napiszę Apeluje do wszystkich Małopolan na tym forum by takowe pismo wysłali do UMWM
A co z kosztami? Czy w 2012 samorząd województwa planuje zrobić cokolwiek, żeby obniżyć koszt uruchamiania połączeń kolejowych na najmniej obleganych liniach (nowy, mniejszy, energooszczędny tabor itp.)?
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-11-2011, 19:52
To po kiego grzyba modernizacje linii kolejowych???? Kryniczanka robiona z RPO, zeby zaorac pociagi po wywaleniu kilkudziesieciu milionow zlotych ? To sie kupy nie trzyma...
Miluś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-11-2011, 20:52
Pułtuś, to wyjaśnia pewną patologie na kolei: jak coś jest remontowane, to znaczy że będzie zamykane
To po kiego grzyba modernizacje linii kolejowych???? Kryniczanka robiona z RPO, zeby zaorac pociagi po wywaleniu kilkudziesieciu milionow zlotych ? To sie kupy nie trzyma...
Spokojnie do NS zostaną, martwiłbym się o Krynicę... Swoją drogą - ta wypowiedź kwalifikuje marszałka do dymisji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum