Wysłany: 27-10-2011, 14:01 Ipsos szuka ankieterów do pracy w pociągach
Ipsos ponownie zaprasza do wzięcia udziału w wyjątkowym przedsięwzięciu. Poszukujemy ankieterów do badania, które będzie przeprowadzane w pociągach kursujących w całej Polsce. Zadaniem ankieterów będzie zebranie informacji na temat struktury biletowej.
Badanie odbędzie się między 17 a 22 listopada br. W większości pociągów będzie pracować dwóch ankieterów, dlatego też można zgłaszać się wraz z drugą, znajomą osobą. Istnieje możliwość pracy zarówno w pociągach dziennych, jak i w nocnych.
Bardzo mile widziane osoby z doświadczeniem w podobnych projektach oraz zainteresowane szeroko pojętą tematyką kolejową.
Oferujemy:
- stawki w wysokości do 140 PLN brutto za jeden dzień pracy.
Wymagamy:
- ukończone 18 lat,
- wysoka kultura osobista,
- dokładność,
- umiejętność pracy pod presją czasu.
Osoby spełniające powyższe warunki oraz zainteresowane udziałem w opisywanym projekcie proszone są o przesłanie CV na adres realizacja@ipsos.com z dopiskiem Pociągi.
Uprzejmie prosimy o umieszczenie w dokumentach aplikacyjnych następującej klauzuli:
"Niniejszym wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zawartych w mojej ofercie pracy, przez Ipsos Sp. z o.o. oraz podmioty działające w ramach Ipsos S.A. , mające swoją siedzibę na terytorium UE, w celach związanych z realizacją procesu rekrutacji na stanowiska pracy w Ipsos Sp. z o.o. lub w spółkach Ipsos S.A. Przyjmuję do wiadomości, iż administratorem moich danych osobowych jest Ipsos Sp. o.o., z siedzibą w Warszawie przy ulicy Taśmowa 7 oraz że przysługuje mi prawo dostępu do tych danych, ich poprawiania oraz wycofania zgody na ich przetwarzanie." (zgodnie z Ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. Nr 133 poz.883).
Badanie jest od 17-21 listopada, trasy w Krakowie zostały już przydzielone. Ja z kolegą mamy Kraków - Szczecin - Kraków patrz dawny "Przemyślanin". Tylko ta jedna trasa była jako nocna do liczenia reszta to pociągi dzienne.
Z tym liczeniem jest tak. Jak wysłałeś CV kiedyś. Ja wysłałem dwa lata temu to na kolejne liczenia dostawałem tylko maila z prpozycją kolejnego i tak to się kręci, przynajmniej w Krakowie, a co za tym idzie chyba IPSOS bazuje na starych pracownikach.
Mam pytanie:czy wszystkie trasy sa juz rozdane?
Wysalelm CV i zadnej odpowiedzi nie dostalem.
Jak kolega wyżej napisał, raczej dzwonią do ludzi którzy jeździli z nimi wcześniej. Skoro nie odpisują, to pewnie trasy mają już obsadzone, tym bardziej, że kontaktowali się z ludźmi "z bazy" już dwa tygodnie temu.
Nie wiem jak wyglądało to poprzednio, ale teraz Ipsos współpracuje z innymi firmami robiącymi badania. I tak jeżeli chodzi o Wrocław, to skontaktowała się ze mną Joanna Jóźwicka z firmy Kompas (ta firma otrzymała aplikacje od Ipsos'a) i szuka ankieterów na trasy rozpoczynające się we Wrocławiu. Dziś byłem na spotkaniu organizacyjnym i z tego co się dowiedziałem to są do obsadzenia trasy Wrocław - Łódź, Wrocław - Katowice, Wrocław - PRzemyśl i chyba Wrocław - Poznań. We wtorek będzie szkolenie dotyczące przeprowadzania badań.
OLI bo są różni koordynatorzy i jeżeli robi to ten sam koordynator co rok temu to ma Twoje dane i dzwoni jeżeli to inny to chyba przebiera w CV.
Pawka teraz przez PBS DGA też byli dobierani podwykonawcy firma z Warszawy stawki obniżali dla ankieterów o połowę bo reszte sobie brali. I teraz też tak pewnie chcą zrobić żeby zarobić. Więc lepiej sie zgłaszać przez IPSOS a nie podwykonawców.
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Pawka,
Skąd masz takie informacje? Ja się zatrudniłem z kolegami w Magappie, i właśnie jeżdzę Łódź,Poznań itd.
A co do wysyłania CV to źle robicie. Nawet nie wiadomo czy ktoś to czyta. Najlepiej zadzwonić do Ipsosu/zapytać się na forach o kontakt do koordynatora z największego miasta ze swojej okolicy. I tak to się kręci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum