Sympatyk dąży do częstych kontaktów z przedmiotem uwielbienia, więc przez kolejne dwa lata będziesz miał ku temu niejedną okazję
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 21-11-2011, 18:21
Akurat tą linią nie podróżuję ,za to dość często na odcinku Jabłonowo Pomorskie -Grudziądz i z tego co widzę na sitkolu nowy RJ jest bardzo dobry ,mam nadzieję zę ta wersja jest ostateczna
można to określić mianem "pobożnego życzenia", gdyż zgodnie ze specyfikacją przetargu na linie spalinowe w kuj-pom było napisane, iż operator (ARRIVA RP) będzie kursował na:
"linii 215 Laskowice Pomorskie – Bąk, odcinek od Laskowic Pom. Do granicy woj. kuj – pom."
Stacja graniczna to chyba Lipowa Tucholska... podejrzewam, że PR będą dojeżdżały tylko do Czerska, albo do Wierzchucina, czyli nastąpi powrót do stanu sprzed przejęcia "kościerzyny" przez Arrivę. I na tym skończą się wszelkie zmiany związane z rozstrzygnięciem przetargu.
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 22-11-2011, 21:58
To w takim razie co będzie z pociągiem AR Bydgoszcz -Kościerzyna ?Przecierz wkroczy na linię obsługiwaną od nowego RJ przez PR
nowy rozkład nie przewidywał bezpośrednich połączeń Bydgoszcz - Kościerzyna. Jeżeli PR pozostaną przy propozycji Arrivy co do godzin odjazdów z Wierzchucina, to jedyną zmianą w sitkolu będzie ikonka przewoźnika.
SitKol przewiduje jeden pociąg bezpośredni z Kościerzyny do Bydgoszczy kursujący w soboty.http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?ld=hw2&OK#focus Z powrotem tak samo.
No ok, skoro na razie Arriva jest operatorem, to zgodnie z przepisami musiała podać jakiś rozkład jazdy, i może też po to, żeby minister Grabarczyk mógł się pochwalić, że w tym roku nie będzie bałaganu po wprowadzeniu nowego rozkładu
Jest oczywiste, że do Kościerzyny nie dojedzie jako skład Arrivy. Albo będzie wycięty w całości, albo skrócony do Wierzchucina, albo pojedzie do Tucholi/Chojnic.
Nie mam teraz przed sobą tabel, więc nie wiem, czy i jakie w Wierzchucinie będą ew. skomunikowania.
Mam jedynie nadzieję, że pociąg z Kościerzyny nie będzie kończył biegu w Lipowej Tucholskiej
To w końcu PR mają tę linię (Kościerzyna - Czersk) czy zostaje wszystko po staremu ?
Cytat:
Stacja graniczna to chyba Lipowa Tucholska
Dla D29-201 czyli dla Węglówki jest to Lipowa Tucholska zaś dla D29-215 Bąk - Laskowice jest to Szlachta. Od jednej stacji do drugiej jest z 800 metrów ale obie są w różnych województwach, granica przechodzi przez środek peronów w Szlachcie
Cytat:
PR będą dojeżdżały tylko do Czerska, albo do Wierzchucina, czyli nastąpi powrót do stanu sprzed przejęcia "kościerzyny" przez Arrivę. I na tym skończą się wszelkie zmiany związane z rozstrzygnięciem przetargu.
Jak dla mnie to taka opcja jest w sam raz, tylko ubolewam że Łąg dalej udupiony, a tam zawsze sporo ludzi wsiadało i wysiadało.
Cytat:
nowy rozkład nie przewidywał bezpośrednich połączeń Bydgoszcz - Kościerzyna
Szkoda bo AE generował spory ruch pomimo tego że omijał Czersk na pełnej prędkości. Ale nawet niech będa te połączenia codziennie przez ten nieszczęsny Czersk, bo Wierzchucin - Kościerzyna to takie nijakie połączenie.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 23-11-2011, 17:32
Sitkol pokazuje też połączenie AR Laskowice -Kościerzyna przez Czersk ,chyba już czas żeby nanieść poprawki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum