A co najdziwniejsze prędkość szlakowa jak na trakcję spalinową jest całkiem przyzwoita ok80km/h ,tyle że UMWWM nie był i nie jest zainteresowany wznowieniem połączeń ,przed dwoma laty marszałek kuj- pom prowadził rozmowy w tej sprawie i nie mogli się dogadać oczywiście całą winę za taki stan rzeczy ponosi UMWWM
Może w 2013 się dogadają, jechałem ta linią łącznikiem do pośpiecha z Grudziądza do Działdowa i pomimo wczesnej pory odjazdu (6 rano) z Grudziądza to frekwencja była nie najgorsza. Skład to SU45+ABdnu.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
O przywróceniu przewozów przez PR na odcinku Działdowo-Brodnica nie ma co marzyć. Problemem są oczywiście władze woj. W-M. Skromnym marzeniem jest ekspansja Arrivy w tym kierunku, ale o tym nic nie słyszałem.
Szkoda szlaku na którym Vmax wynosi 80 km/h.
Od Działdowa do Lidzbarka szlak się dziś całkowicie nie marnuje bo regularnie z Iłowa jeżdżą zdawki (czasem dość długie) do lidzbarskiego Prefabetu.
Prędkość obecnie wynosi 50 km/h - ograniczona z powodu braków w infrastrukturze plus dodatkowo oczywiście ograniczenia miejscowe.
Pozdrawiam
M.
gg 11262904
_________________ Pozdrowienia dla wszystkich - Manuel
Nie mam pojęcia skąd masz te dane, ale wg. PLK prędkość szlakowa na odcinku Działdowo - Brodnica dla poc. pasażerskich wynosi na dzień dzisiejszy: 80 km/h w kilometrze 0 - 34 (Działdowo - ~Gutowo Pomorskie) i 70 km/h w kilometrze 34 - 111 (~Gutowo Pom. - ~Dragacz). Dla autobusów szynowych na całym tym odcinku Vmax wynosi 80 km/h. I tak jest od rj 2009/2010. Powtarzam, że moim źródłem są dokumenty PKP PLK.
_________________ najlepsze kolejowe klimaty są na Warmii i Mazurach!
Tak, jest szansa na reaktywację tej linii: jeśli Tusk i całe PO złoży dymisję. Nie widzisz co się dzieje wokół?
Na jedną reaktywację 7 linii jest uwalonych, rozkłady coraz gorsze, wszędzie niedasizm i obojętność.
Minął prawie rok od mojego ostatniego pytanie a mam już następne jak tam stan linii na odcinku Działdowo-Brodnica bo jak byłem ostatnio w Lidzbarku to tam nawet zapór nie ma na przejeździe na szynach rdza
adrian033- witam. Z tego co mi wiadomo to do Radoszek z Działdowa dojedziesz , dalej nie . W Radoszkach podobno brak 40 metrów torów w kierunku Tamy Brodzkiej
Witam
Dostałem dzisiaj informację, że zaczynają się jakieś prace na linii Działdowo-Brodnica i powrócą na tą trasę szynobusy. Informacja ta pochodzi od pracowników PLK pracujących w sekcji Działdowo.
Wie ktoś może coś na ten temat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum