Plus:
- wydłużony/ łączony popołudniowy z Kościerzyny do Laskowic przez Wierzchucin.
Minusy:
- dalej dwie pary na Kościerzyna - Wierzchucin
- dalej w/w pary TYLKO przez Czersk.
- dalej dwie pary na Wierzchucin - Laskowice w tym jedna to przedłuzony/ łączony z Kościerzyny.
- brak Bydgoszcz - Kościerzyna.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Plus:
- wydłużony/ łączony popołudniowy z Kościerzyny do Laskowic przez Wierzchucin.
Minusy:
- dalej dwie pary na Kościerzyna - Wierzchucin
- dalej w/w pary TYLKO przez Czersk.
- dalej dwie pary na Wierzchucin - Laskowice w tym jedna to przedłuzony/ łączony z Kościerzyny.
- brak Bydgoszcz - Kościerzyna.
Ja tam czekam za PR-ami na tych odcinkach. Przetarg chyba nie jest jeszcze rozstrzygnięty.
W rozkładzie Arrivy zauważyłem, że gdzieś o 25-40 minut później, odjeżdża ostatni pociąg z Bydgoszczy Głównej do Chojnic. Chociaż coś.
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Rozstrzygnięcie przetargu w sobotę 21.11 o godzinie 11:30. Sam czekam na PR na jednej linii, tyle że będzie to się wiązać z ukróceniem relacji połączenia.
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 15-11-2011, 20:38
Też jestem ciekaw finału tego przetargu ,dziwną sprawą jest że w wyszukiwarce nowy RJ pokazuje wszystkie połączenia z Grudziądza do Malborka obsługiwane przez Arrivę ,być może marszałkowie województw doszli do porozumienia i w razie wygranej PR-U pociągi dotrą do samego Grudziądza . W końcu 3/4 trasy leży na terenie woj pomorskiego ,stacją graniczną jest Gardeja
Wielkim mega minusem jest rozkład na odcinku Bydgoszcz-Unisław-Chełmża.
Jeszcze 2lata temu za czasów PR było 8par(Bydgoszcz-Unisław Pom), od 11grudnia zostaje 5par.
Relacja przeciwna to samo.
Za rok będą 4 pary a za 2-3lata zero.
Jakim prawem przy dość dużych dopłatach znikają pociągi?
Przecież ich jest z roku na rok coraz mniej.
Wygaszanie popytu trwa na dobre.
Całbecki jako że koleją nie jeździ, myśli że wszystko jest ok.
A zimą Arriva znowu odwoła 50% kursów...
Ja czekam na publikację rozkładu Arrivy na ich stronie. Sitkole etc są nieaktualne.
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-12-2011, 16:19
Będzie jednak sezonowy AR ekspres z Bydgoszczy do Helu jak również ,w wakacje z Grudziądza do Stegny ,tylko w tabeli na stronie przewożnika nie widzę powrotnego ze Stegny
Arriva RP informujemy, że 1 marca 2012 wchodzi w życie korekta rozkładu jazdy pociągów spowodowana kolejnym etapem prac torowych prowadzonym na sieci kolejowej przez PKP Polskie Linie Kolejowe.
Korekta będzie obowiązywała do 31 marca 2012. Przewoźnik przypomina o szczegółowe zapoznanie się ze zmianami, przed rozpoczęciem podróży.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum