Masz wielką skłonność do fantazji, szkoda ze cenowej
Stary rewelacyjny po CMK do Wa-wy kosztował 44,00 zł
Obecny przez Kielce , Radom kosztuje 46,00 zł, wyjątkiem jest 38108 gdzie dopłacamy za miejsce siedzące 5,00 zł czyli razem 51,00
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-01-2012, 09:27
Tak, bo wszyscy pasazerowie przyzwyczajeni do 3-godzinnych podrozy do Warszawy nagle rzucą się na trase przez Kielce, Radom jedyne 5 godzin... 38108 jedzie 6 godzin, czyli tylko dwa razy tyle co przez CMK...
Nie. Kupujesz albo "rewelacyjny" na miejscu - kasa lub konduktor, albo "wcześniaka" w kasie min. 7 dni wcześniej. Tam gdzie jest "rewelacyjny" nie ma co sobie głowy zawracać "wcześniejszym" bo jest droższy.
Dokładnie...Rewelacyjny idzie pod młotek...na odcinku ZG-Poznań nie ma już żadnej oferty...w połączeniu z tym że ponoć EIC Lech ma jeździć do ZG robi się dramat...
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 08-06-2013, 09:28
Rewelacyjny z Krakowa do Tarnowa 18 zł, od 9 czerwca 23 zł, Voyager wozi dwa razy szybciej za dwa razy taniej - brawo PKP Intercity! Może to nawet lepiej, jak pociągi zaczną wozić powietrze to może wreszcie ktoś się czegoś nauczy.
Agresywna konkurencja cenowa - to jest właśnie to !
Dokładnie, też nie rozumiem tej decyzji. Gdyby choćby relacyjny obowiązywał od Przemyśla do Katowic...
Dziś skoczyłem na tarnowski dworzec i kupiłem 4 bilety na czerwiec (sesja...) póki jeszcze dostępny jest rewelacyjny. 2. klasa + dopłata do 1. + miejscówka. Na szczęście nie było nikogo w kolejce, bo drukowanie 12 świstków trochę trwało. Za to znana mi już kasjerka znów okazała się leniem - powiedziała, że się cieszy, bo w końcu nie będzie trzeba wystawiać tych biletów i że i tak były dużo za tanie (!)... Szkoda gadać.
. Za to znana mi już kasjerka znów okazała się leniem - powiedziała, że się cieszy, bo w końcu nie będzie trzeba wystawiać tych biletów i że i tak były dużo za tanie (!)... Szkoda gadać.
Jak "kasjereczkę" zwolnią bo po co kasa biletowa jak ludzie nie jeżdżą to będzie inaczej śpiewać...zresztą zapewne nie ona jedna...zresztą zapewne za dwa-trzy miesiące wrócą do rewelacyjnego...podobnie jak do Last Minuty, która jutro wraca tylko pod inną nazwą...
Swoją drogą ciekawią mnie tabele opłat...bo czasem może się okazać że korzystniej jest zakupić bilet od stacji początkowej do końcowej (tam gdzie obowiązuje oferta relacyjna) niż wsiadając na stacji pośredniej z opłatą wg taryfy "zwykłej" Dla mnie to jest słaba oferta bo mieszkam na stacji pośredniej obowiązywania relacyjnego...i pewnie nic nie skorzystam ale to się okaże
miko frustratus -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-06-2013, 08:27
LM wraca pod inna nazwa? Mozna prosic o szczegoly?
Przy tej skali remontów i związanych z nimi niedogodności potrzebna jest dobra oferta cenowa, a nie jak np. wskazał Pułtuś na odcinku Tarnów- Kraków solidna podwyżka. No cóż obecnie najlepszą kolejową ofertą są IR.....busy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum