Dokumenty jakie powinno się okazywać przy kontroli biletu wykupionego dla dziecka które nie ukończyło 26 roku życia określone są w "Zasadach odprawy i tabelach opłat stosowanych przy przejazdach osób uprawnionych do ulgi 99%, 80% i 70 %".
Gdzie można zdobyć te "Zasady" ? Poszukiwanie w goglach nic nie dało. Pomóżcie.
Książeczki powodują, że rodziny kolejarzy nie będą już kupować biletów miesięcznych ze znaczą zniżką na krótkie odcinki do pracy, szkoły. Natomiast jeśli chodzi o wyjazdy wakacyjne np. nad morze te dzięki książeczkom mogą być.......tańsze . Generalnie rozsądny kompromis, generalnie chyba tylko emeryci się nie ucieszą.
Witam wszystkich Forumowiczów!
Jestem na emeryturze od Kwietnia 2009 po 5 letnim okresie świadczenia przedemerytalnego. Byłem pracownikiem FERPOL-u O/Katowice
Proszę może ktoś podpowie mi dokąd lub do kogo mam się udać aby wykupić wreszcie przyznane ulgi przejazdowe na 2012r.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników, emerytów i rencistów pracujących w PKP. Niech Nowy Rok Pański 2012 przyniesie tak potrzebne naszemu krajowi zmiany a nam spokój i pewność pracy z godziwym wynagrodzeniem.
Dzięki - ale oczekuję konkretnej odpowiedzi.
Celowo podałem gdzie ostatnio pracowałem aby wszystko było jasne Nie ma mojego zakładu, nie ma całej Sp-ki. Są tylko wspomnienia i ogromny żal, że nie słuchaliśmy Ojca św. Jana Pawła II - jego wypowiedzi do Kolejarzy w Lublinie
Jacek1-49, zgłoś się do najbliższego oddziału PKP S.A. Tylko tam cokolwiek załatwisz. Obsługą emerytów i rencistów zlikwidowanych spółek PKP zajmuje się PKP S.A.
Pozdrawiam!
_________________ "Kobiety kochają zwyciężonych, ale zdradzają ich ze zwycięzcami." - T. Williams
Jeżeli jesteś z okolic Katowic, to wniosek o legitymację (poświadczenie) dla emeryta składasz w Katowicach na Roździeńskiego, ten wielki budynek koło Spodka. Wejdź głównym wejściem i idź do końca korytarza prosto, tak jak do przychodni Medycyny Pracy, tam jest biuro, gdzie obsługują emerytów. Przynajmniej tam mój ojciec emeryt składał.
Jak zwykle za mało mają czasu żeby się wyrobić. Pózniej przedłużą do 10. A jak ktoś po 3 wraca do domu i nie ma możliwości odebrania dokumentu to ma kupić cały bilet?
Poświadczenie z 2011r przedłużone są do 3 stycznia 2012r.
W przypadku KM słyszałem, że poświadczenia (legitymacje) z zeszłego roku są ważne do 5 stycznia - informacja od mojej siostry, która pracuje jako kierownik pociągu w KM.
Poza tym, może komuś się przyda mój post z innego tematu (myślę, że w przypadku innych spółek uzyskanie świadczenia na ten rok jest bardzo podobne i wcale nie trzeba się pakować w jakieś większe koszty):
Cholery można dostać z tymi terminami ważności ! Poczta elektroniczna funkcjonuje w każdej Spółce więc w czym problem ? Co stoi na przeszkodzie, by PKP IC po podjęciu stosownej decyzji powiadomiło drogą elektroniczną pozostałe Spółki ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum