Z likwidacją pociągów dalekobieżnych na linii zgorzeleckiej nie pogodził się nikt! Walka o pociąg na linii zgorzeleckiej będzie długa i zażarta. PIC dostanie po dupie za swoje słodkie kłamstwa. PR również. Chcemy przywrócenia na linii zgorzeleckiej TLK 16100/1 do Warszawy codziennie i sezonowo TLK 62102/3 z Jeleniej Góry do Lublina i o to będziemy się starać. O wydłużenie SZTYGARA i obecnego OSSOLIŃSKIEGO na odcinku Wrocław- Legnica- Jelenia Góra proszą się nawet samorządowcy z samego Lublina i Warszawy więc coś musi w tym być!!!
Czy jest jakaś szansa żeby na IR Reymont Łódź-Przemyśl jeździły wagony?
A czy jest szansa, żeby IR Reymont zatrzymywał się na p.o. Kraków Łobzów? Przynajmniej na relacji Przemyśl Gł. - Łódź K. (takie moje marzenie, bo nie musiałbym się przesiadać 2 razy, ale pytanie podobne).
Wczorajszy RE "Warta" z Lublina do Poznania to wreszcie trzy ładne wagony malborasów i bar na końcu. I tak trzymać
Jeszcze tylko trzeba powalczyć żeby chociaż w soboty była przedłużona do Chełma i w niedzielę z Chełma. Nie ma sensu, żeby wagony te stały bezczynnie w Lublinie jak mogą przejechać ten kawałek dalej, a chętni na taką podróż się na pewno znajdą, i nikomu to straty nie przeniesie. Tym bardziej, że na odcinku Lublin-Chełm-Lublin może kursować tak jak obecne regio do Zamościa z postojami na większych stacjach.
@pawelu, jak już było poruszane - nie ma szans. Do Lublina przyjeżdża 12:20, a z Lublina ten sam skład wyjeżdża 14:30. Czyli tylko 2h 10 min na przygotowanie składu do dalszej podróży. Do tego trzeba by było doliczyć 1h na trasę Lublin-Chełm, czyli wychodzi 10 min na przygotowanie składu w Chełmie ;], czyli de facto zmiana czoła. A co w przypadku choćby niewielkiego opóźnienia. To nie ma sensu. Ale ...
Cytat:
Jeszcze tylko trzeba powalczyć
Więc walczmy, ale ja wolałbym skupić się na zachęceniu mieszkańców Chełma do podróżowania pociągami w ogóle. Więcej napiszę dzisiaj w stosownym temacie.
Endrju: ja rozumiem, że w normalny dzień to nie ma szans właśnie ze względu na tak napięte terminy czasowe. Ale celowo pisze o weekendzie bo w sobotę "Warta" nie wraca do Poznania tylko całą dobę stoi w Lublinie, bo w niedziele nie kursuje z Poznania do Lublina.
Odnośnie zamieszczonego filmu, autor posta nie uzyskał zgody na jego publikację, ale jak już się pojawił to należy się sprostowanie, że nagranie pochodzi z 17 grudnia 2011r.
Tam, gdzie dodaję filmy, czyli na innym forum wie o tym administracja, wiedzą moderatorzy oraz wie sam autor, więc po co zabierasz głos w sprawie, która nie dotyczy Twojego filmu? Nie znasz umowy jaką z nimi zawarłem to się nie odzywaj.
Ja sprawę z autorem posta sobie wyjaśniłem i Ty nie musisz znać szczegółów więc się nie kompromituj będąc obrońcą uciśnionych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum