Długo jeszcze będziecie ciągnąć wątek, jaki to ten test był prosty?
Wszyscy już wiedzą jaki był test, więc po te zbędne wypowiedzi?
Co chcecie tym udowodnić?
A wg Was, co miało na nim być? Skomplikowane zadania, definicje, pytania z handlu, ruchu?
Nawet najlepiej napisany test, wcale nie przesądza o tym, że ktoś może przejść do kolejnego etapu, nie mówiąc już o dostaniu pracy. Komisja może mieć swoje subiektywne kryteria, o których nam nie będzie dane wiedzieć...
Test umiejętności matematyczno - geograficznych prowadzi się w PKP IC już od kilku lat (ja też go przechodziłem) i został stworzony na wniosek instruktorów handlowych, po tym jak na kursie na referenta handlowo - wagonowego, okazywało się że kursanci, nie znali tabliczki mnożenia, głównych miast w Polsce, a nawet zadawali dziwne pytanie. (wiem że jedna Pani zadała pytania jaka jest następna stacja za Helem ) Ja osobiście uważam to za dobre narzędzie z góry eliminujące zły materiał na pracowników, gdyż na rozmowie kwalifikacyjnej takie rzeczy ciężko wykryć, no a nie ukrywajmy że znajomości matematyczne a tym bardziej geograficzne w pracy konduktora są wymagane.
No, coś nie tak. Wiem że np. w Szczecinie jeszcze rozmów nie było, a oni sami nie wiedzą kiedy będą bo Warszawa nie wyznaczyła jeszcze dla nich terminu.
A ja czekam i czekam i nic, a jak dzwoni mi telefon to aż mi ciśnienie skacze bo myślę że to oni;) i ne forum też cisza, nikt nie zdaje raportów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum