Wiza Turecka jest ważna 3 miesiące, czasu na granicy jest dużo, tam nikomu się nie śpieszy...nawet przyśpieszyli swego czasu pociąg do Stambułu o 3 godziny, bo tyle miało zwykle opóźnienie:) potem ze zwykłym opóźnieniem 3 godzin przyjeżdżał jak we wcześniejszym planie na miejsce.... Turystów praktycznie nie kontrolują, to co wywiozą turyści to marginalna sprawa. Skupiają się na swoich przemytnikach, hehe:)
Jak ktoś będzie , to niech zrobi fotkę ubikacji w takim pociagu do Stambułu i wrzuci na forum, ja nie pomyślałem, a teraz nie chcą mi wierzyć, że w rzeczywistości istnieją kible jak z ,, Desperado". !
Chciałbym spytać drogich forumowiczów, czy ktoś może orientuje się, jak na chwile obecną wygląda sprawa z biletem na Turcję? Czy zasady zostały te same i do każdej książeczki FIP (obojętnie ile krajów zadeklaruje) mogę sobie dopisać we wniosku Turcję, Syrię i Maroko?? Czy też coś się zmieniło w tej kwestii?
Nic się nie zmieniło...można poza książeczką biletową FIP oddzielnie zgłosić Turcję, Syrię i Maroko i nie ważne czy bierzemy 1 czy 2 książeczki. Te kraje są jakby obok tych zasad.
witam, czy jest jakakolwiek, nawet malutka szansa, ze majac juz wiecej niz 20 lat i piszac we wniosku chec otrzymania biletu na Turcje bilet takowy otrzymam?
Najlepiej tego się dowiedzieć w zakładzie pracownika. A jak nie to pisać, wnioskować najwyżej nie dadzą tej Turcji. Myślę że bilety w Turcji nie są aż tak drogie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum