Wysłany: 03-02-2012, 19:09 PR kupiły kolejne 5 lokomotyw EU07
Nie wiem dlaczego tej wiadomości jeszcze nigdzie nie ma, ale dziś IC ogłosiło na swojej stronie internetowej rozstrzygnięcie przetargu na sprzedaż 5 lokomotyw elektrycznych EU07. Przewozy Regionalne zgłosiły najkorzystniejszą ofertę 750 000 zł / sztukę.
Też tak uważam, że sprzedaż zbędnych kibli to dobry wybór. Tym bardziej, że PR-y wykorzystują coraz więcej szynobusów. PR-y powoli odbudowują swój stan posiadania- wynajmowanie byków od CARGO jest ekonomicznie niezasadnione.
Jak te siódemki zostaną doprowadzone do stanu używalności, PR nie będzie wynajmować już 11-tu cargowskich byków. Mam nadzieję, że ciężkie ET22 przestaną niszczyć tory na 274, przynajmniej na pociągach PR (mam na myśli Szrenicę, Galicję i Kamieńczyka).
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
PR nie będzie wynajmować już 11-tu cargowskich byków
To jakaś wyższa matma, zoobiegować 11 loków pięcioma to cud ekonomia
Dziwne że jeszcze inni przewoźnicy na to nie wpadli
Cena zakupy tych loków, niewiele wyższa od złomu w N7 pozwoli szybko poznać koszty pozyskania i utrzymania tego taboru.
Cytat:
ciężkie ET22 przestaną niszczyć tory na 274
Tak to jest najważniejsze i nic tu po tym że nacisk na oś jest w nich mniejszy od 303E
A ja nie rozumiem, czemu PR wynajęło od Cargo ET22, a nie EU07, nie mogę pojąć... Dobrze, że kupują własne maszyny, teraz jeszcze z 10 dokupić, kilkanaście traxxów wyleasingować i ET22 mowimy do widzenia!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum