Jest oficjalna informacja, że na obojętnie jaki pociąg jadący między Warszawą a Pilawą, bilety należy wydawać przez Otwock. Tak samo jak na TLKach od Częstochowy do Warszawy bilety wystawiane są przez Skierniewice, a nie przez Sochaczew.
witja, mógłbyś podać jakąś datę, albo nr pisma? Żeby w razie czego można było powołać się na to przy kasie, i niech się sami bujają ze swoim bałaganem.
To jest wewnętrzne pismo, niemniej jednak po prostu jak kasa wystawi bilety dłuższą drogą, proponuję zwrócić uwagę, że bilet został wystawiony źle i powinno pomóc
Uwierz, niekoniecznie. Kasy IC w Lublinie są tak uparte, że musiałem się swojego czasu wykłócać ponad 10 minut, że słynny Voucher IC można wymienić na bilet do 30 grudnia, a nie do 31 listopada.
No to 30 listopada. Wiadomo o co chodzi. Była data ważności vouchera ale rezerwować można było z 30-dniowym wyprzedzeniem. A kasjerki uparły się że trzeba zarezerwować do tego 30 listopada. Nie szukaj dziury w całym.
Jeszcze odnośnie cen biletów w relacji Lublin-Warszawa. Jechałem kilka dni temu z Lublina do Warszawy, bilet kupowałem dosłownie 15 minut przed odjazdem na TLK "Wieniawski" i rzeczywiście dostałem na 175 km w cenie 40 zł. Kolega z kolei jechał z Chełma z przesiadką w Lublinie na TLK i też dostał odległość od Lublina 175 km. Jednak gdy podróżuje się IR czy to z Chełma, Lublina do Warszawy czy z Warszawy do Chełma zawsze kasy wystawiają bilet przez Sulejówek, Mińsk czyli już dłuższa trasa, i automatycznie wyższa cena. Jeżeli rzeczywiście jest takie pism, rozporządzenie to powinno obowiązywać wszystkich przewoźników, bo pytanie ile zapłaciłbym za TLK gdybym kupował bilet w kasie PR.
pawelu, Niekoniecznie musi obowiązywać wszystkich przewoźników, sam kiedyś pamiętam zarządzenie, dyrektora biura sprzedaży PR który pisał że skoro poc, jedzie drogą okrężną to przewoźnikowi należy się wyższa należność za przejazd.
Sebcio: 12.II wracałem z Chełma do Warszawy IR "Bystrzyca" i mam wystawiony bilet przez Mińsk, odległość ze stacji Chełm Miasto 258 km. Poza tym kolega często podróżuje albo "Prosną" albo "Wartą" i zawsze ma na bilecie przez Sulejówek - Mińsk.
kolega często podróżuje albo "Prosną" albo "Wartą" i zawsze ma na bilecie przez Sulejówek - Mińsk.
To mu poradź żeby kupował przez Internet na http://www.biletyregionalne.pl póki tam tego objazdu nie wprowadzą. Zawsze to parę groszy więcej w kieszeni, no i w kolejce nie trzeba stać.
pospieszny a może tych przeżyć więcej dostarczają poc. TLK? Poza biciem piany
niestety nic nie wnosisz do dyskusji a gafy popełniasz większe niż te które sam piętnujesz...
Co do PR-ów...Każdy przewoźnik ma prawo by prowadzić swoją politykę i może Pr-y chcą by ze stolicy do Lublina wyliczyć ilość faktycznie pokonanych km? Czynienie komuś z tego tytułu zarzutu jest śmieszne chociaż wytyczne PKP IC ws. ujednolicenia ceny biletu w relacji Warszawa- Lublin mnie akurat się podobają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum