Wysłany: 20-03-2012, 17:06 Bilet na miejsce do leżenia
Witam .
mam pytanie ponieważ nie znalazłem nigdzie informacji w jakiej cenie teraz jest bilet na miejsce do spania ? (nie kuszetka) chodzi mi o przedział 3 osobowy , kiedyś było dopłata to ceny biletu 80zł ale teraz ? .
Drugie pytanie , czy kupując bilet na trasie gdynia =zakopane z zniżką max 26 to czy zniżka jest też na miejsce do leżenia ? czy tylko na bilet 2 klasy ? a za miejsce do leżenia już trzeba zapłacić 100% ? .
Wyjątek stanowią dzieci w wieku do lat 10 podróżujące w towarzystwie osób dorosłych oraz osoby, które chcą odbyć przejazd razem i zająć wszystkie miejsca w przedziale
Sebcio, Doskonale zrozumiałem to że nie znasz RPO-IC
Zawsze tylko osoby tej samej płci, wyjątkiem są dzieci do lat 10.
To o czym wspominasz odnosi się do tylko wagonów Bc o odpowiedniej kategorii przedziałów (Bc-4 lub Bc-6)
Podróżny, który chce zająć do wyłącznej dyspozycji cały przedział, powinien: w wagonie WL – wykupić bilet na przejazd w klasie 1 oraz bilet dodatkowy na miejsce sypialne kategorii Single;
To źle zrozumiałeś, ale to chyba tylko drobne nieporozumienie chodzi mi o to że jak kupujesz bilet na WL dla 3 osób w turystycznym lub 2 miejsca w dualu to przedział taki jest rodzinny i mogą być w nim osoby różnej płci (np. małżeństwo).
Ale jak kupujesz cały przedział typu Touriste - 3 osoby, lub typu Double - 2 osoby, to ta zasada nie jest zachowana. Możesz kupić ty i twoja sympatia 2 miejsca w Double (cały przedział do waszej dyspozycji) i płeć wtedy nie ma znaczenia.
No dokładnie to bez sensu by było jak by para (chłopak i dziewczyna) wzięli przedział 2 osobowy i okazało się że nie mogą być w nim bo jest podział na płeć i dziewczyna musi iść spać gdzieś sobie indziej ;p
bez sensu by było jak by para (chłopak i dziewczyna) wzięli przedział 2 osobowy i okazało się że nie mogą być w nim bo jest podział na płeć
Jak nie mają Ślubu to nie takie znowu bez sensu. Powinno się sprawdzić świadectwo Ślubu moim zdaniem. Albo w najgorszym razie może być poświadczenie od Kapłana o udziale w Kursie Przed-Małżeńskim. Inaczej jest to prowokowanie do Grzechu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum