Witam, chcialbym uzyskac informacje jak wyglada spawa z kupnem biletu na ten odcinek. Gdzie kupie bilet, czy jako student mam na niego znizne 51% i czy jak z Krakowa Glownego chce kontynuowac podroz pociagiem Regio to moge od razu kupic bilet trasa Balice powiedzmy Katowice? dziekuje za odpowiedz
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-02-2011, 21:24
Bilet kupisz w każdej kasie, na terenie całego kraju, ALBO w automacie biletowym na stacji Kraków Główny, na peronie pierwszym- wtedy bilet będzie złotówke tanszy
Zniżkę na ten pociag oczywiscie masz- zapłacisz za niego 4,90 zł, mówię o bilecie w relacji Kraków Dworzec Główny- Kraków Balice.
A na ten pociag obowiazuje taryfa specjalna, wiec niestety musisz kupic oddzielny bilet np. z Katowic do Krakowa, i oddzielny z Krakowa do Balic.
Po pierwsze bilet tzw "studencki" kosztuje 4.90 i można go kupic w każdej kasie biletowej jak i u konduktora w pociągu jadącego do Balic ( bez żadnych opłat za wystawienie). Po drugie bilet w automacie kosztuje tyle samo co w kasie biletowej ( nie ma już zniżki o 1 zł.) Po trzecie w automatach nie ma jeszcze wprowadzonej zniżki 51%.
Ale jak to? Studenci mają zniżki? Bo coś mi tu nie gra, w Balice Express są żniżki? Jeszcze rok temu jak jechałem musiałem płacić 100% kwoty mimo iż mam legitymację szkolną. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
A czy przypadkiem w czasie "ełro" linia do Balic nie będzie całkowicie zamknięta z uwagi na modernizację? Takowa miała się zacząć zdaje się już 1 marca, ale chwilowo ma opóźnienie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum