od 1 czerwca znów podwyzka na Interregio wprzedziałach 281-320 km,41-60.81-100,jakby tego było mało wszystkie Interregio jeżdżące po CMK,oprócz IR Bolko,zostaje wprowadzona opłata dodadtkowa do biletów N i z ulgą handlową 5 zł,do ustawowych 3 zł,tylko w poprawce która to wprowadza nie ma nic co to za dopłata
Jesli to prawda, to na prawde kiepsko - a moze to 5 zł to miejscowka? Calkiem mozliwe sie to wydaje, bo przeciez "dopłata do niczego" by to nie byla.
Tomek-Gliwice -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-05-2012, 21:22
Na oficjalnej stronie przewozów ani słowa na temat tych dopłat 5 zł N....a co jak pociag jedzie z Wrocławia do Kielc przez kawałek CMK???Jak tam taryfa będzie wyglądać..??ehhhi czy trzeba będzie dopłacać też do Regio Karnetu na IR?? Te8 zł>>>?? ehh porażka:(
morpheo, tylko część handlowej,dokładnie to opisałem w jakich punktach
[ Dodano: 27-05-2012, 07:53 ] Tomek-Gliwice, owszem nie ma na oficjalnej stronie nic, jak było z podwyżką cen biletów,chyba od stycznia 2011 roku,dopiero 1 stycznia rano dowiedzieliśmy się a z podwyzka na IR od 320 km w górę było identycznie,więc to żadna nowość.
Napisałem,że nie dotyczy IR Bolko,a faktycznie zapomniałem o IR Łysica jeszcze.
Wiadomości są sprawdzone,bo jestem kier.poc.i jest zarządzenie wprowadzające te poprawki.
A co do tej dopłaty,tylko pisze ,że dopłata,a ni w jakiej formie i za co.
Nic dziwnego że PR-y wykorzystują tu ruch swojej konkurencji.
Dziwne byłoby to gdyby w swej tak złej kondycji finansowej nie wykorzystały tej okazji jaką podsunęła jej PKP IC wprowadzając obowiązkowe miejscówki na kolejne połączenia TLK.
Wiedzą o tym że pewna część podróżnych z tej półki zrezygnuje i przejdzie dla kilku złotych do pociągów IR/IE.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum