A ja proponuję smołę lub miód i pierze, fotka do internetu i przestałby s..ać we własne gniazdo , chociaż nepotyzm i układziki w IC Szczecin , śmierdzą na kilometry, i co niektórzy tym smrodem prześiąkli, jak najlepszymi perfumami.
_________________ 123-Tylko ten umie rządzić, kto umie być posłusznym władzy.-Seneka Młodszy
oj tam oj tam..teraz nagle wszyscy zbuntowani .Cały czas sracie między sobą a teraz tylko posty , drukowanie profili z facebooka które wiszą po sekcji .Ehhh to się nazywa dopiero hołota.Wstyd mi ,że takimi ludxmi musze pracować....Co jeden to nie lepszy
_________________ Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradzę...
EP07Budyn gumiś jest taki bo sprawa go nie dotyczy (sra tylko w swoje gniazdo a w zasadzie w byle gniazdo)...ogarniety flustracja pseudo związkowiec z którym zrobiono porządek szuka poparcia w internecie... żenująca postawa Pana maszynisty
Co to za persona?! Pan ten chyba się pomylił z powołaniem, związkowiec donosy pisze na pracowników? Czytając skanowane pisma byłem zdumiony postawą tego pseudo przewodniczącego. To skandal jak można było wybrać takiego buraka na przewodniczącego? Wzywam wszystkich członków tego związku do bojkotu i składania rezygnacji z przynależności do organizacji która przynosi ujmę całej terminologii związków zawodowych, taczka dla tego pana. Człowiek ten sieje niezgodę i próbuje zasiać strach wśród pracowników. Widać że jest to torowanie sobie drogi do jakiegoś kierowniczego stołka i przypodobanie się władzy bez oglądania się na członków związku. Ten pan choruje na stołkozę co widać z przytoczonych pism, już się czuje jak dyrektor. Skandal i jeszcze raz skandal. Nie zamiatajcie tej sprawy pod dywan, pokażcie że byle związkowiec nie wprowadzi reżimu Hitlerowskich Niemiec dla własnych interesów. trzymam za was kciuki i wierzę że pozbędziecie się pasożyta liczącego na wasze składki i robiącego krecią robotę. Wstydz się związkowcu bez honoru!!!! Jeśli masz odrobinę przyzwoitości sam odejdziesz.
w szczecinie w drużynach wystarczy że pan Krzysio posłuży się trochę chwytami socjotechnicznymi i już ma poklask. jakie to drużyny są ważne i ich praca też a w rezultacie każdy na drużyny laskę kładzie i pan Krzysio też, całkiem niedawno miał inne zdanie o drużynach a teraz podkreśla jaka to praca drużyn jest ważna
Gumisiu masz rację w szczecinie są układy i pan Krzysio rządzi , beton którego nie można rozbić bo tym na górze na tym nie zależy
[ Dodano: 18-05-2012, 10:57 ]
co do pseudozwiązkowca to już dawno powinno się go powieżć na taczkach ale dla kogoś był on wygodny i kto pracuje w drużynach i trochę kuma fakty to wie o kogo chodzi
... Wstydz się związkowcu bez honoru!!!! Jeśli masz odrobinę przyzwoitości sam odejdziesz.
Mam nadzieję, że takie stanowisko dotyczy wszystkich związkowców którzy sprzeniewierzyli się zapisom statutów i normom etycznym? Jeśli będziemy stosować takie rozwiązania wybiórczo to co to da? Chaos.
Ufo - co z tego, że mam rację - to tylko cicha satysfakcja - ciekawe kiedy inni dojdą do takich samych wniosków i zaczną być aktywni? Trzeba by ten krzysioland rozparcelować a wtedy... Na gruzach lepiej budować a więc główki do góry - zawsze można napisać, że ma się dość patologii i wyjść ze związku. To jedyna droga.
_________________ "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie"
Zbigniew Herbert
oj dzieje się w szczecinie, już niektórzy zacierają łapki aby założyć nowy związek, włażą w d... szczecińskiej władzy że hoho, a jak głowy teraz noszą co niektórzy wysoko, myślą że są bardzo ważni a to tylko malutkie pioneczki w tej grze
Szanowni internauci Wasze wpisy na ten temat wydają o Was jedyną możliwą opinię – jesteście żałośni i zepsuci. Jak można domagać się wynagrodzenia za nie wykonaną pracę! Za taką samą niesprawiedliwość będziecie pewnie uważać jeśliby ktoś ośmielił się zwrócić Wam uwagę, że śmieci wyrzucacie na ulicy?!
Jestem ciekaw, czy chciałby ktoś z Was zapłacić np. murarzowi za „fuszerkę” bo ten się śpieszył do domu?
Wtedy pewnie bylibyście oburzeni.
- "Alf 1923" - nie wydaje mi się, żeby ktoś na mnie wymuszał takie jak opisano „naciąganie” czasu. Sam, z własnej, niepojętej woli to robisz psując opinię tym, którzy chcą pracować zgodnie z przepisami (których Ty nie przestrzegasz!) i zapewne będziesz pałał świętym oburzeniem, jeśli ktoś zarzuci Ci ich nieprzestrzeganie.
Nic dziwnego, że urzędnicy szukający oszczędności wciąż skracają czas przyjęć i zdań, przecież takie postępowanie na jakie narzekasz udowadnia, że można to zrobić jeszcze szybciej.
Jeśli doskwiera Wam konieczność pracowania w pracy, zajmijcie się polityką!
Żeby zgrabnie zakończyć temat może warto byłoby napisać kilka słów tytułem podsumowania....
Są osoby, które wyciagają wnioski i uczą się na swoich błędach. Można mieć nadzieje ze nasz pseudozwiązkowiec nauczył się czegoś podczas ostatnich wydarzeń. Tylko pytanie czy ta osoba potrafi się uczyć na błędach, wszak wiadomo jak próbował uzdrowić PKS i czym to się skończyło (zwolnieniem) teraz uzdrawiał sekcje w Szczecinie udało mu się i uzdrowi teraz sekcje w Kołobrzegu. Zapewne podoba mu się dojazd ze Szczecina do Kołobrzegu bo przecież jako osoba dojeżdzająca miesięcznie pracuje 20 godzin krócej :)No i jakoś tak wyszło że ze względu na brak znajomości szlaków na nowej sekcji równiez awansował z kierownika pociągu na konduktora no i najwazniejsze:) jest teraz bliżej Gdyni, a kto wie może następnym razem znajdzie się miejsce dla niego w Gdyni
Ciekawe jak zachowają się jego wierni giermkowie, którzy zostali w Szczecinie... Może również marzy im się awans w końcu mamy jeszcze sekcje w Slupsku, Olsztynie Tak się niektórym marzy władza że może tam im uda się rozwinąć skrzydła... Szkoda tylko że analogicznie do naszego związkowca niektóre osoby próbowały uzdrowić Teatr Polski i też jakoś im to wyszło a w nagrodę otrzymali wypowiedzenie.
Reasumując...
Ze swojej strony składam podziękowania dla wszystkich osób dzięki którym udało się uzdrowić atmosferę w pracy. W jedności siła... Nic tak chyba nie łączy jak wspólny wróg...
P.S. Mam nadzieje że wszystkich nas nauczyła czegoś cała ta sytuacja... Przede wszystkim pokładam nadzieje w tym że pseudozwiązkowiec i jego giermkowie pójdą po rozum do głowy...
P.S.2 Bądzcie normalni i nie wariujcie
P.S.3 kto mieczem wojuje ten od miecza ginie no i każdy kij ma dwa końce...
Spokojnego sezonu
Zielonych
"Kto błędy swe dostrzegł, więcej nie błądzi. " Lao Cy tego wszystki zycze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum