Wysłany: 31-05-2012, 23:58 Legitymacja uczniowska a brak jednej pieczątki
Witam, mam nietypowy problem mianowicie na mojej legitymacji widnieją pieczątki na 2010 i 2012, jednak brak pieczątki na 2011. Czy posługując się taka legitymacją mogę uzyskać zniżkę uczniowską 37%? dziękuje za odpowiedzi
No chyba że że 2011 zostało przerobione na 2012,to bym nie ryzykował bo może się to skończyć w sądzie.Najważniejsze żeby nie był ukończony wiek 24 lat bo tak to nici z ulgi.
No właśnie, jeżeli np. zapomniałeś podbić na 2011 i teraz masz podbitą na 2012 to wszystko jest zgodne z prawem. Ale jak jedynkę przerobiłeś na dwójkę to jak nie chcesz mieć niepotrzebnych kłopotów proponuję legitkę wyrzucić do kosza
Mówiąc szczerzej w miejsce pieczątki na 2011 mam rozklejoną legitymację, niemal dziurę w papierze (legitymacja niestety się wyprała) po czym podbiłem ją na 2012 - tu pieczątka jest wyraźna, bez żadnych przerobień, mam nadzieję, że obędzie się bez problemów.
Dokumenty (np. legitymacje, zaświadczenia) przeterminowane, podrobione, przerobione, ze śladami wymiany fotografii, nie należące do okaziciela, wystawione osobom nieuprawnionym do ulgi, nieprawidłowo wystawione lub prolongowane poza rubrykami, z dopiskami nie poświadczonymi przez wystawcę, zniszczone w stopniu uniemożliwiającym odczytanie danych dotyczących okaziciela lub wystawcy, itp. – uważa się za nieważne.
Musisz sobie odpowiedzieć, czy Twoja legitymacja spełnie w/w warunki
Najlepiej udaj się do sekretariatu szkoły i wymień legitymację na nową.
A co do pieczątki, to wszystko jest w porządku -ważne żeby data roczna się zgadzała.
PS
A tak przy okazji przypomniało mi się pewne zdarzenie sprzed kilku lat
w osobowym na trasie Poznań-Krzyż-młody człowiek daje bilet do kontroli,
konduktor chce legitymację, więc ten ją podaje a tamten na to:
-Chłopie, za to jest 5 lat(podrobiona pieczątka na zdjęciu), a za to drugie 5(lewa pieczątka roczna),
weź już oderwij to przy mnie(zdjęcie z legitki) i nie było tematu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum