Kolejnym ciekawym składem na pewno jest pociąg Regio z Chojnic do Krzyża Wielkopolskiego. Zamiast szynobusa jeździ teraz SP32 z wagonem PR-ów I klasy jako II klasa
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
w nocy (?) ukradli kabel od nastawni w Pryszczu.
Mozliwe, że dlatego puścili ją tamtedy objazdem jako pociag o niskim priorytecie.
Słyszałem czyjąś rozmowe, ze "2h SKM rano się spóźniła" - mogło to tyczyć się tego pociągu o którym piszesz.
Raz sam miałem taką sytuację jak do Pryszcza był jednotor po podmyciu przez deszcz i osobówkę tamtedy puścili. Stan linii makabra, 10km/h w porywach 20.
Czy orientuje się ktoś jaki to pociąg odjeżdżał w piątek (08.06) tuż po 17.50 z Gdańska Gł w kierunku Tczewa. Była to kombinacja wagonów (chyba przedziałowych) z piętrowymi a ciągnął elektrowóz. Za późno dostrzegłem i nie zdążyłem dokładnie sprawdzić. Dziękuję.
PKP SKM w Trójmieście uruchomi specjalny pociąg ze stacji Gdynia Główna do stacji Lotos Kolej gdzie organizowany jest Dzień Techniki Kolejowej z okazji Dnia Dziecka.
Pasażerowie pociągu "Bursztyn" relacji Grudziądz - Gdynia obsługiwanego przez pomorski zakład Przewozów Regionalnych skarżyli się, że trasę obsługuje za mały szynobus. Przewozy Regionalne dołączyły zatem do niego zwykły wagon bezprzedziałowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum