Dość irytujące jest to, że po wciśnięciu języka angielskiego ciagle wraca się do strony głownej z wyszukiwaniem połączeń. Oferty sparpreise są tylko z grubsza opisane - brak konkretów. No brak możliwości kupowania biletów on-line. Nie ma jak to czeski e-shop !!! Generalnie po węgierskiej Mavce spodziewałbym się lepszej strony. Chce kupić bilet do bukaresztu i wychodzi na to, że moge to zrobić tylko w kasie?????? Wiem, że jest strona z mapką gdzie oferty international są opisane ale jak do niej dotrzeć ze strony głownej - nie wiem !!! ( mówie o wersji anglojęzycznej)
Sprawdziłem czy da rade kupić na odcinek Budapeszt-Bukareszt i doszedłem do strony logowania. Oczywiście próbowałem to w wersji węgierskiej, w ang. nie wiem czy da rade.
Tutaj trasy na które chyba można kupić bilet:
http://www.mav-start.hu/imap.php?mid=romania Wciśnięta Rumunia, oczywiście można również inne państwa.
Dzięki tomeeek07, tam juz dotarłem, ale o kupieniu on-line cisza. Próbowałem też przez stronę OBB kupic bilet na pociąg Dacia do Bukaresztu ale połączeń z Rumunią nie ma w ofercie Sparpreise. I kupić przez net nie można. Na stronie CFR http://www.cfrcalatori.ro/trafic-international też nie wile poza ogólnikami się dowiesz. Podsumowując chyba pozostaje telefoniczna rezerwacja.
Bajemba a to www.bahn.de probowales ? Jesli sie nie uda a koniecznie chcesz jechac do Bukaresztu to mozesz chyba kupic w czeskim eshopie ale np od Bohumina albo Prerova ... Nie linczuj mnie tak od razu po prostu chce pomoc
Rzeszowianin, Wielkie dzieki !!!!! Doceniam twoją pomoc. No uparłem się na ten Bukareszt bo trasa przez Karpaty ponoć piękna. No nic, po meczu zasiąde i pomęczę się z bahn.de Zobaczymy !
Sprobowalem sam z tym www.bahn.de . Nie znam zbyt dobrze anglika ale z tego co zrozumialem biletu na to polaczenie nie ma ale nie wpisalem daty tylko wyszukalem pol na jutro i znalazlo Ja srednio dwa razy w roku jezdze do Belgradu (jestem wielkim milosnikiem Serbskiego stylu kibicowania i jezdze na derby Belgradu) zawsze jezdze Silesia do Budapesztu tam na mnie czeka kumpel z Ferencvarosu z biletami i razem lecimy na Belgrad . Jesli Ci bardzo zalezy to moge Cie z nim skontaktowac (facet dosc dobrze mowi po polsku) i moze on Ci kupi te bilety ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum