Może pisze o rzeczach nierealnych, ale wierze, że KS wejdą na odcinek Tarnowskie Góry - Katowice, a to może skończy przedłużeniem tras wielu regio, dotychczas kończących bieg w Katowicach. Mam na myśli relacje typu Tarnowskie Góry - Bielsko B czy TG - Wisła. Ratunkiem dla poprawy frekwencji w strone Bytomia, Tarn. Gór czy Lublińca, jest nie tylko remont torów, ale przede wszystkim ciekawe i dłuższe relacje. Setki ludzi w wekendy jeżdzi w góry i autem oczywiście, bo dojazdy i przesiadki, zwykle niedopasowane w Katowicach odstraszają a do tego pociągi róznych spółek na torach dodatkowo zniechęcają. Myśle, że KS są w stanie ożywić trasę TG - Bytom - Katowice, ale tylko zmianami typu nowe relacje i ciekawe oferty promocyjne.
PR kiedyś próbowały z pociągami Lubliniec - Wisła czy Lubliniec - Kraków, ale jakoś to było niedopracowane, często fatalne godziny dojazdu w góry czy do Krakowa(zbyt póżno) i zbyt wczesne wyjazdy powrotne.
Pasażer wróci z auta do pociągu, ale przy dobrej ofercie czyli jak najdalej bezpośrednimi pociągami regio.
Oświęcim-Czechowice-Dziedzice ostatni pociąg EN57-1797(o dziwo krakowski), jechało 17 ludzi, plastik jak nic, wysiadłem w Brzeszczach Jawiszowicach. Potem jechałem powrotnym (przedostatni pociąg EN57-1712 katowicki z jedynką) jechało 30 luda.
Może pisze o rzeczach nierealnych, ale wierze, że KS wejdą na odcinek Tarnowskie Góry - Katowice
A ja w to nie wierze. Mało tego uważam, że przy braku taboru, a takiego nie ma na dziś na pokrycie wszystkich linii i nie wiadomo czy będzie w grudniu, obsługa linii T.G. - Katowice zostanie wstrzymana ze względu na małe potoki ludzi, małą prędkość. Oczywiście można pomarzyć, bo któż nam tego zabroni...
Wpisać można wiele, pytanie na dziś czym będą jeździć w rozkładach, które są dla nich ułożone i czy PLK-a bierze kase za blokowanie trasy na wykresie ruchu, na której nic nie bedzie jeździć przez np. 3 m-ce ?
To jest rewelacyjne, już sa obiegi, a jeszcze nie ma sprzętu. Na te wypożyczone wagony to w sierpniu ma byc ogłoszony jeden przetarg, na te wypożyczone loki też ma być ogłoszony w sierpniu drugi przetarg. To ma dać 15 składów, z tym co mają teraz to ok. 37, a gdzie reszta ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum