Mam pytanie:
Bilet na pociąg Regio w PR-ach jest ważny 24 godziny.(tak czy nie?)
Jeżeli chcę pokonać trasę Krzyż-Przemyśl TYLKO pociągami Regio(tj.osobowymi),
nie dam rady zrobić tego w ciągu jednej doby-najdalej moge dojechać do Tarnowa,
tam ok. 3 godzin przerwy w nocy i pierwszy poranny do Rzeszowa, dalej przesiadka na Przemyśl.
Czy mogę tę trasę przejechać na jednym bilecie?
Korci mnie wyprawa przez całą Polskę osobówkami,stąd moje pytanie.
OLI, to lepiej zaopatrzyć się w regioKARNET, czy bilet Turystyczny. Bilet w poc. R wydawany jest maksymalnie na odległość 800km, i ważny jest jeden dzień, czyli wyjazd i zakończenie podróży musi nastąpić tego samego dnia, wyjątek stanowi pociąg kończący bieg następnego dnia a wyjeżdżający przed godziną 0.
Ważność biletu jednorazowego - wynosi jeden dzień.
Dzień liczy się od godziny 0:01 do 24:00.
Trasę przez Kluczbork z czterema przesiadkami pokonasz tylko pociągami REGIO w czasie 18 godzin i siedemnaście minut. Wyjazd 4:44 przyjazd do Przemyśla 23:01 km 724
Aż sprawdziłem bilet z Zakopanego i faktycznie, ważny tylko 1 dzień (km 170). Nawet nie wiedziałem, że to zmienili. Byłem przekonany, że nadal jest to rozgraniczenie na 1/2 dni przy 100/pow. 100 km. Co tym chcą osiągnąć?
Czy możecie szczegółowo wypisać wszystkie rodzaje biletów które można kupić u konduktorów w pociągach spółki PR. Nie wiem, ale pytając samych konduktorów w regio którymi czasem jade, byli bardzo niechętni w udzielaniu info lub co niektórzy nie do końca zorientowani jakie rodzaje biletów mogą wydawać w pociągach.
Najlepiej zróbmy listę co może sprzedać obsługa w pociągu PR:
- jednorazowe
-
-
-
-
-
-
Odkopię lekko temat. Czy bilet kupiony w serwisie internetowym PR (biletyregionalne.pl) jest ważny tylko na daną relację, o danej godzinie, czy też może ważny jest 24H ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum