Wysłany: 04-07-2012, 10:46 Zakaz zatrduniania pracowników z PR Katowice
Dowiedziałam się, że żadne zakłady ościenne PR, IC, Cargo nie mogą zatrunić zwalniach pracowników PR Katowice do końca roku.
Jest to plotka, czy zmowa.
PKP Cargo napewno nie zatrudni bo cierpi na ogromne załamanie przewozów. To teraz jest tragedia, Nieświadczenia pracy (urlop kolejowy). urlopy bezpłatne. Na siłę urlopy wypoczynkowe aby pretrzymać kryzys. W innych zakładach PR też nie jest różowo. Podobno we Wrocławiu zwolnienia grupowe i głeboka reorganizacja.
Zakaz jest wewnętrznym zarządzeniem PR-ów i dotyczy tylko tego przewoźnika w obrębie innych zakładów.
Do IC można zatrudnić się zwłaszcza teraz w sezonie ale na komercyjnych warunkach.
Dziś także kierownik z PR tak mi powiedział że będą mieć zakaz zatrudniania do innych spółek do końca roku.I wypowiedzenia mają być od sierpnia bo boją się że ludzie będa odchodzić na L4 a także będą mieć odprawy 3 miesieczne wypłaty a kto nie będzie chorował to x 4
Jak ktoś zacznie chorować najpóźniej 31 grudnia to ZUS przejmuje zasiłek po zwolnieniu takiej osoby z pracy. Zwolnień lekarskich nie zabraknie, myślę jednak,że sporo osób się do KŚ załapie, część pewnie przejdzie do innych zakładów PR.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum