Ja również mam pytanie odnośnie przyjęć, ale osoby, która ma już 28 wiosen za sobą. Jak myślicie czy jest jeszcze sens zapisywać się do takiej szkoły jak WCE z takim stażem:)?? Jak łatwo policzyć kończąc taką szkołę będę miał lat 30 i nie wiem czy w tym wieku jeszcze przyjmują takich '' staruchów''. Chodzi mi o stanowisko maszynisty ...
heat1234, technikum jest szkołą na podbudowie gimnazjum, co po polsku oznacza, że przyjmą cię do niego na podstawie świadectwa ukończenia gimnazjum, oczywiście jeżeli się dostaniesz
_________________ 2010 - 4564 km
2011 - 8993 km
2012 - 5090 km
xMICHCIOx, heh mówisz Różnica wieku na kursie ''mnie tam rybka '' ciekawi tylko to czy ktoś jeszcze przyjmie i przeszkoli dalej kogoś w wieku 30 lat. Gdzieś czytałem, nie wiem gdzie, że na ''mecha'' przyjmują do 30 roku życia, ale to było dawno i pytanie jak się sprawy mają obecnie .
Kamill, znam osobę która ma 35 lat i jeździ jako pomocnik i wiem od jednego mecha że to wcale nie jest powiedziane że przed ukończeniem 30 lat bo też gdzieś tak czytałem
Ja również mam pytanie odnośnie przyjęć, ale osoby, która ma już 28 wiosen za sobą. Jak myślicie czy jest jeszcze sens zapisywać się do takiej szkoły jak WCE z takim stażem?
Oczywiście, że jest sens! Na naukę nigdy nie jest za późno. Mam wielu znajomych sporo starszych od Ciebie, którzy uczą się zaocznie w szkołach wyższych lub policealnych, a niektórzy to i maturę robią w zaocznym LO mając już dorosłe dzieci. Tak więc jeśli masz chęci to idź do szkoły.
A czy wystarczy po prostu technik elektryk?? Pytam, bo jak wydać kasę to na coś co się przyda. Do kolejówki w Warszawie mam trochę daleko a na miejscu mógłbym zrobić właśnie elektryka.
technik elektryk to jest ogólnie a w technikum kolejowym jest bardziej przystosowane do kolei więc lepiej i tam możesz wybrać profil trakcja elektryczna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum