Wysłany: 22-08-2012, 22:13 Rozkład jazdy 2012/2013
Witam,
na podstawie informacji od użytkownika dyżurny poniżej przedstawiam orientacyjne godziny kursowania pociągów dla stacji Gorzów Wielkopolski obowiązujące od 09 grudnia 2012 roku:
05:44 TLK "Lubuszanin" Gorzów Wlkp. - Poznań Gł./Warszawa Wsch. codz.
05:58 Regio Krzyż - Kostrzyn codz.
06:13 Regio Kostrzyn - Poznań Gł. codz. (1-6 do Poznania, 7 do Krzyża)
07:01 Regio Krzyż - Kostrzyn So,Nd
07:22 Regio Krzyż - Kostrzyn Pn-Pt
07:22 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
07:37 TLK Berlin - Gdynia Gł. codz.
09:47 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
09:47 Regio Krzyż - Kostrzyn codz.
11:15 Regio Poznań Gł. - Kostrzyn codz. (1-6 z Poznania, 7 z Krzyża)
11:30 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
13:58 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
14:20 Regio Krzyż - Kostrzyn codz.
15:38 Regio Krzyż - Kostrzyn codz.
15:55 Regio Kostrzyn - Poznań Gł. codz.
17:14 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
17:14 Regio Krzyż - Kostrzyn codz.
18:23 interREGIO "Wilda" Poznań Gł. - Gorzów Wlkp. Pt,Nd
19:03 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
19:08 TLK Gdynia Gł. - Berlin codz.
19:35 interREGIO "Wilda" Gorzów Wlkp. - Poznań Gł. Pt,Nd
19:40 Regio Krzyż - Kostrzyn codz.
21:06 Regio Poznań Gł. - Kostrzyn codz.
21:46 Regio Kostrzyn - Krzyż codz.
23:40 TLK "Lubuszanin" Warszawa Wsch./Poznań Gł. - Gorzów Wlkp. codz.
Uwaga! W wykazie tym nie ma ujętych pociągów do/ze Zbąszynka, ponieważ te godziny opracowywałem na podstawie odjazdów z Krzyża, ale do Zbąszynka ma jeździć 5 par połączeń, 2 codziennie, 3 w dni robocze.
Piszcie w tym temacie wszelkie informacje co do nowego RJ w Lubuskiem.
[ Dodano: 23-08-2012, 00:32 ]
EDIT: mam też coś dla Zielonej Góry z innego wątku, odjazdy z Poznania w kierunku Zielonej Góry:
07:40 (Regio, codz) , 08:42 (TLK, chyba Zielonogórzanin, kursuje codziennie w nowym RJ), 13:36 (TLK Gdynia-Zielona Góra), 15:58 (Regio, piątki i niedziele), 16:40 (Regio, codz.) , 21:10/21:35 (TLK Lubuszanin, codz.).
Nie znam się za bardzo na pociągach w Zielonej Górze, ale osobówek do ZG zawsze z Poznania tak mało było? Widzę że wylatuje jeden TLK relacji ZG-Gdynia, a Zielonogórzanin pojedzie codziennie. Czyli nie za ciekawie.
Więcej informacji szukajcie w wątku o nowym RJ w woj. wielkopolskim.
_________________ 01.12.2008 - początek końca przewozów dalekobieżnych w Polsce - przejęcie pospiesznych przez IC.
Wylatuje Mieszko, bedzie w godzinach Mieszka jezdzil Bachus. W zwiazku z tym Hetman straci obieg z Bachusem i bedzie lacznik Zielona Gora-Wroclaw, a potem z Wroclawia dalej podczepione wagony beda pod inny sklad.
Zielonogorzanin bedzie jezdzil codziennie.
Lubuszanin bedzie wyjezdza z Poznania do Zielonej Gory o 21:35, wiec w Zielonej bedzie, po remoncie toru Czerwiensk-Zielona GOra, ktory ma sie skonczyc w grudniu, kolo 23:20 pewnie.
I ostatni regio z Zielonej do Poznania (cos po 19 bodaj) bedzie jezdzil tylko w piatki i niedziele, w pozostale dni bedzie dojezdzal tylko do Zbąszynka.
Ogólnie rozkład nie za ciekawy, skoro Mieszko wylatuje to Bachus nie powinien jeździć w godzinach Mieszka, a w takich jak jeździł zanim Mieszko zaczął docierać do Zielonej Góry (czyli coś koło 10 z ZG i po 18 w ZG).
Wieczorna osobówka ZG - Poznań ma być niby skrócona do Zbąszynka (czego nie rozumiem, wszak dość dużo ludzi tym pociągiem do Poznania obecnie jeździ), oby sie w tej kwestii coś zmieniło ale sam w to wątpię, mam choć nadzieję że będzie on skomunikowany w Zbąszynku z osobowym KW do Poznania.
W piątki i niedziele widzę że ma za to jeździć jakiś IR na EZT w podobnych godzinach, pytanie czy dodatkowo czy zamiast Regio do Zbąszynka....
Tomek-Gliwice -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-08-2012, 10:05
Mam rozumiec że od przyszłego rozkładu nie będzie bezpośredniego Regio Rzepin- Poznań przez Świebodzin?
Czy ktoś wie jak będą honorowane bilety, skoro trzeba będzie przesiadać się w Zbąszynku z Regio na KW???
Szykuje się tam niezła jatka, teraz na E-20 pociągów osobowych jak na lekarstwo, a potem co będzie? Zostaną praktycznie same EC (Warszawa Berlin Expres) z biletem za 80 zł z Poznania do Świebodzina(Rzepina) Koszmar ....
Ciekawi mnie też co z szynobusami Zbąszynek-Gorzów przez Międzyrzecz>?
Tomek-Gliwice, szynobusy na Zbąszynek-Gorzów zostają tak jak dotychczas w ilości 5 par. 2 pary będą kursować codziennie, 3 pary od poniedziałku do piątku oprócz świąt.
Na Międzyrzecz-Rzepin 2 pary kursów niestety tylko w weekendy.
_________________ 01.12.2008 - początek końca przewozów dalekobieżnych w Polsce - przejęcie pospiesznych przez IC.
Dziwi mnie tylko łącznik Lubuszanina, ponieważ względem nowego RJ jest wpisany przez Krzyż, a jak dowiedziałem się z bardzo dobrego źródła umowa na przejazd podpisana jest że pojedzie przez Zbąszynek...
akurat o tym, że jakiekolwiek pociągi spółki PKP IC z Gorzowa do Poznania (Warszawy) mają jeździć przez Zbąszynek, mówi się od kilku lat, ale potem się okazuje, że to kaczka dziennikarska. Podobnie będzie teraz.
Wieczorna osobówka ZG - Poznań ma być niby skrócona do Zbąszynka
to jest totalnie bez sensu. Nie wiem skad decyzja i nie wiem, dlaczego PRy likwiduja polaczenia, w ktorych frekwencja wynosi 80% co najmniej. Sledzilem ten sklad przez ostatnie kilka dni, weekend nie weekend, frekwencja w Babimoscie/Zbaszynku na poziomie 70% lekko, pojedynczce, czasem podwojne miejsca wolne, duzo osob stoi miedzy przedzialami. Wiekszosc ludzi oczywscie do Poznania jedzie.
PR-y musiały skrócić połączenie bo od nowego rozkładu na linie Poznań - Zbąszynek wchodzą Koleje Wielkopolskie i PR nie będzie już tam jeździć. Ale ze spokojem może KW zrobi jakieś bezpośrednie połączenie do Zielonej Góry
akurat o tym, że jakiekolwiek pociągi spółki PKP IC z Gorzowa do Poznania (Warszawy) mają jeździć przez Zbąszynek, mówi się od kilku lat, ale potem się okazuje, że to kaczka dziennikarska. Podobnie będzie teraz.
żaden tlk z gorzowa nie pojedzie na zbaszynek bo poprostu sie nie opłaca,za długi czas przejazdu byłby
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum