Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Pytania dotyczące pracy maszynisty
Autor Wiadomość

kajojek3232 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 29-08-2012, 19:13   Pytania dotyczące pracy maszynisty Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem nowy i mam wiele pytań dotyczących pracy maszynisty, z góry się przyznam że mam dopiero 15 lat, pytania będą bardzo zróżnicowane. Mianowicie:

1. W listopadzie roku 2010 wyjechałem do Anglii; siedzę tu do dzisiaj. Za rok mam zamiar wracać i iść do technikum kolejowego, więc moje pytanie brzmi, jakie mam szansę na dostanie się do takiego technikum? W tym oto kraju nie piszę się egzaminu gimnazjalisty, piszę się egzamin osobny z każdego przedmiotu, moje to: Matma, Angielski, Biologia, Fizyka, Chemia, Inżynieria, Historia. W dodatku oceny są od A* ( najlepsza), do F (najgorsza).

2. No i nagle zapomniałem o reszcie, kurna raz... jeszcze będę pisać z komentarzach. Bardzo proszę o odpowiedz. Zg
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

filip39 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 29-08-2012, 19:27    Odpowiedz z cytatem

Co do technikum kolejowego to najlepiej napisz maila do szkoły, do której chciałbyś pójść. Opisz swoją sytuację tak, jak nam tutaj. Oni z pewnością opiszą Tobie dokładnie co i jak. Może być tak, że dopuszczą Twoje oceny z angielskiej szkoły, choć bardziej prawdopodobne mi się wydaje, że będziesz musiał zdać egzamin na polskich warunkach. Ale tak jak piszę, to tylko moje przypuszczenia. Spróbuję za parę dni, na początku roku szkolnego dowiedzieć się jak by to wyglądało w mojej szkole(tez technikum, ale nie kolejowe) i wtedy napiszę Ci tutaj. Smile

Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 29-08-2012, 19:31    Odpowiedz z cytatem

Dzięki, maila już napisałem, i jakoś długo czekam na odpowiedz... Gdybyś się na prawdę zapytał był bym ci BARDZO wdzięczny:)
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 29-08-2012, 21:55    Odpowiedz z cytatem

Co do tego maila, to nawet jeśli ktoś jest w sekretariacie i sprawdza skrzynkę, to może nie ma akurat nikogo, kto by potrafił odpowiedzieć. Zapytam mojej wychowawczyni jak to wygląda, ona kiedyś zajmowała się takimi sprawami, także jak coś się dowiem to napiszę Tobie tu albo na PW.

Powrót do góry

Rzeszowianin Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 29-08-2012, 22:02    Odpowiedz z cytatem

filip39 i kajojek3232 jesli to dla was nie problem to ujawnijcie wasze ustalenia tutaj bo tez mnie to interesuje . Dzieki
Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 30-08-2012, 10:31    Odpowiedz z cytatem

filip39- Spoko będę czekał na odpowiedz

Rzeszowianin- nie ma problemu, a tak w ogóle to dlaczego cię to interesuję? Smile
Powrót do góry

Rzeszowianin Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 30-08-2012, 10:49    Odpowiedz z cytatem

Mam kuzyna ktory jest w podobnej sytuacji jak Ty
Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 04-09-2012, 21:01    Odpowiedz z cytatem

Rzeszowianin- odpowiedz brzmiala tak:

Dzień dobry,
Sprawdzamy, jakie są możliwości prawne przyjęcia do polskiej szkoły.
Myślę, że nie powinno być problemów.
Z naszej strony my chętnie przyjmiemy Ciebie do klasy elektroenergetyka transportu szynowego .
Pozdrawiam
Zbigniew Chałas - Dyrektor Technikum nr 7

A wiec szanse sa:)
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 04-09-2012, 22:25    Odpowiedz z cytatem

Ja się też nic konkretnego nie dowiedziałem. Wychowawczyni mi podpowiedziała, żeby zadzwonić albo napisać do Kuratorium Oświaty, mówiła że raczej testów nie trzeba pisać, a oceny powinny być zaakceptowane, ewentualnie mogą być jakieś dodatkowe wewnętrzne egzaminy z tych punktowanych przedmiotów. Tylko to wszystko niestety przypuszczenia. Sad

Z tego maila, którego zacytowałeś wynika, że skoro sprawdzają to jeszcze się do Ciebie odezwą i może napiszą coś więcej. Jak nie, to przypomnij się za parę tygodni.

Powrót do góry
Odpowiedz do tematu